فروش بیشتر با ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به فروش بیشتر با ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ بپردازیم. در دنیا امروزه شیوه تبلیغات به کلی دست خوش تغییر شده اند. حتما تا به حال به قصد خرید وارد سایت های مختلفی از جمله سایت های فروشگاهی شده اید. اما در نهایت از هیچ کدام از آن ها به هر دلیلی مایل به خرید نبوده اید. این اتفاق برای اکثر افراد رخ داده است. این اتفاق به ظاهر ساده برای صاحبین کسب و کار ها به شدت ترسناک است. با ما در ادامه مقاله فروش بیشتر با ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ همراه باشید تا به بررسی این موضوعات در دنیای دیجتیال مارکتینگ بپردازیم.
ریتارگتینگ (Retargeting)
اگر از نظر لغوی بخواهیم بگوییم ریتارگتینگ به معنای هدف گذاری دوباره می باشد. اما مفهوم این لغت در دنیای بازاریابی متفاوت است. در دنیای بازاریابی این کلمه به معنای پیاده سازی نوعی از تبلیغات برای دسته ای از کاربران است که بدون هیچ خریدی به وب سایت شما وارد و سپس از آن خارج شده اند. در واقع به طور کلی می توان گفت که ریتارگتینگ توانایی فروش به مخاطبانی است که قبلا به سایت شما سر زده باشند.
مثال ریتارگتینگ
اگر بخواهیم مثالی برای درک بهتر این کلمه بزنیم. می توانیم بگوییم که به طور مثال شما برای خرید یک وسیله آرایشی وارد گوگل شده اید. پس از جستجو برای محصول موردنظر خود وارد یک سایت می شوید. بعد از کلی گشت و گذار داخل سایت و بازدید محصولات مرتبط به محصول موردنظر خود بدون انجام خرید، از سایت خارج می شوید. بعد از مدتی شما به طور تصادفی وارد یک سایت دیگر می شوید. در کمال تعجب مشاده می کتید که در سایتی که به آن وارد شده اید تبلیغات همان محصولی که چند وقت پیش برای خرید آن وارد سایت دیگر شده بودید در سایت جدید موجود است. به این اتفاق ریمارکتینگ گفته می شود. یعنی درواقع ریمارکتینگ اتفاق افتاده است. شاید بپرسید چگونه؟
در این روش بازاریابی به طور مجدد انجام شده است. حالا این روش به چه صورت انجام می شود. زمانی که شما وارد سایت فروشگاهی شده بودید اطلاعات شما ذخیره شده است. هنگامی که شما خریدی انجام ندادید اطلاعات شما برای انجام تبلیغات به سایت دیگر منتقل شده است. دقیقا زمانی که شما وارد سایت دوم می شوید. سایت به طور هوشمند شما را شناسایی کرده و تبلیغ محصول موردنظر را به شما نشان می دهد. با این کار شما اگر درباره خرید آن محصول مردد هم بودید، به خرید آن ترغیب می شوید.
تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ
در بسیاری از مواقع دو مفهوم ریتارگتینگ و ریمارکتینگ به جای یکدیگر استفاده می شوند. اما باید بدانید که این دو دارای تفاوت های مهمی با یکدیگر هستند. یکی از اصلی ترین این تفاوت ها نحوه تعیین استراتژی برای انجام این دو روش است. در ریتارگتینگ مقصود این است که شما به کاربرانی که یک بار به سایت شما تمایل نشان داده اند، دسترسی پیدا کرده و با انجام تبلیغات آن ها را به خرید از وب سایت خود ترغیب کنید. اما در ریمارکتینگ شما اطلاعات به دست آمده از کاربران وب سایت خود را فقط به قصد ارسال ایمیل جمع آوری می کنید. ریتارگتینگ و ریمارکتینگ از روش های عالی برای بازاریابی هستند و هرکدام به تنهایی می توانند منجر به فروش بیشتر بشوند. اما اگر بتوانید از هردوی این روش ها استفاده کنید قطعا فروش بیشتر را تجربه خواهید کرد.
چرا ریتارگتینگ
یکی از مشکلاتی که اکثر صاحبین کسب و کارها با آن درگیر هستند این است که اکثر بازدیدکنندگان آن ها به مشتری تبدیل نمی شوند. یعنی فقط به سایت آن ها وارد شده و پس از مشاهده محصولات خریدی انجام نمی دهند. یعنی بر اساس آمار شاید از ۲۰۰ نفر بازدیدکننده ۱۰ نفر هم خرید انجام ندهند. شاید فاجعه به نظر برسد اما برای حل آن ریتارگتینگ به کمک شما می آید. برخی از افراد تصور می کنند که باید بی خیال این دسته از مخاطبانشان شوند اما هنگامی که می شود آن ها را تبدیل به مشتری کرد و بازگرداند چرا این کار را نکنیم؟
شما باید بدانید که ارزش هر بازدیدکننده ای که وارد سایت شما می شود چقدر بالاست. اگر این موضوع را درک کنید قطعا هیچ وقت بی خیال این دسته از مخاطبان خود نخواهید شد.
نکته ای که وجود دارد این است که شما فقط برای بازگشت افراد بازدید کننده از روش ریتارگتینگ استفاده نمی کنید. بلکه می توانید به مشتریان قبلی خود نیز با این روش دوباره و چند باره محصول بفروشید یا خدمات خود را ارائه دهید.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی در تحول تجارت الکترونیک تاثیر بسیاری داشته است. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با روش های این تحول سری به مقاله زیر بزنید.
نحوه انجام روش ریتارگتینگ
یکی از اصلی ترین و مهم ترین قسمت های ریتارگتینگ کوکی ها می باشند. کوکی ها به اطلاعاتی گفته می شوند که توسط وب سایت ها برای مدت زمان معینی ذخیره می شوند. برای مثال این اطلاعات می توانند آی پی دستگاهی که شما با آن وارد سایت ها می شوید باشد. به طور کلی بخواهیم بگوییم کوکی یک یا چند قطعه کد برنامه نویسی به زبان جاوا اسکریپت می باشد که در زمان وارد شدن شما به یک سایت در مرورگر شما ذخیره می شود.
سایت به کمک همین کوکی ها اطلاعات شما را ذخیره می کند و متوجه می شود که از کدام صفحات بازدید داشته و به کدام یک از محصولات سایت علاقه داشته اید، در نتیجه نیز از این اطلاعات برای بازاریابی مجدد در گوگل استفاده می کند. تا به اینجا باید با نحوه انجام روش ریتارگتینگ آشنا شده باشید. مسئله ای که وجود دارد این است که سایت شما به صورت خودکار این کار را انجام نمی دهد. برای انجام ریتارگتینگ شما باید یک قطعه کد ریتارگتینگ را در سایت خود قرار دهید. با این کار سایت شما علاوه بر بارگذاری کوکی و دریافت اطلاعات مورد نیاز،آن ها را به صورت خودکار به سیستم مورد نظر ارسال می کند.
پلتفرم های انجام ریتارگتینگ
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما فقط قادر هستید که کوکی های موردنظر خود را بر روی آن اعمال کنید سایت و یا اپلیکیشین شماست. اینجاست که پلتفرم هایی که پس از بارگذاری کوکی ها می توان از آن ها برای انجام ریتارگتینگ استفاده کرد به کمک ما می آیند. در ادامه به بررسی این پلتفرم ها می پردازیم.
تبلیغات گوگل
تبلیغات گوگل را می توان بهترین و تاثیرگذارترین روش تبلیغات در ریمارکتینگ به شمار آورد.
همانطور که می دانید غول بزرگ تجارت آنلاین دنیا گوگل است. شما با استفاده از تبلیغات خود گوگل می توانید مطمین باشید که مخاطب شما قطعا تبلیغ موردنظر شما را خواهد دید. با انجام این روش چون همه چیز تحت سلطه گوگل است. کاربر راه فراری نخواهد داشت و قطعا هرطور شده است تبلیغ شما را خواهد دید. هرچند شاید کمی این روش گران به نظر برسد. اما اگر توانایی مالی پرداخت هزینه های آن را داشته باشید قطعا یکی از بهترین انتخاب ها برای شما خواهد بود.
سایت های تبلیغاتی
بسیاری از سایت های پربازدید به انجام تبلیغات می پردازند. این سایت ها به دلیل بازدید فراوانی که در طول روز دارند یکی از گزینه های مناسب برای انجام ریتارگتینگ به شمار می آیند. اغلب سایت های خبری به انجام تبلیغات می پردازند. برای مثال فرض کنید شما به یک سایت خبری رفته اید تا اخبار بخوانید. به یکباره تبلیغ محصولی که هفته گذشته برای خرید آن وارد دیجی کالا شده بودید را مشاهده می کنید. در این حالت احتمال خرید شما خیلی بیشتر از خرید یک کاربر عادی است.
شبکه های اجتماعی
شاید انجام این روش به دلیل تحریم هایی که بر علیه کشورمان وجود دارد سخت و غیرقابل انجام باشد. اما برای مثال شما همواره تبلیغات بسیاری را در یوتیوب مشاهده می کنید. شما می توانید با متصل کردن کوکی های موردنظر خود به یک شبکه اجتماعی به انجام ریمارکتینگ بپردازید. در حال حاضر میتوانید از تبلیغات ریتارگتینگ در شبکه های اجتماعی فیسبوک، توییتر، لینکدین و یوتیوب استفاده کنید.
اگر شما هم برای برندسازی خود به دنبال روش های جدید و نوین هستید و همواره به دنبال استراتژی هایی برای برندسازی هستید. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید!!!
مزایای ریمارکتینگ
حالا که با پروسه کلی انجام روش ریمارکتینگ آشنا شدید بهتر است با مزایای انجام این روش نیز آشنا شوید:
هزینه کمتر
در زمان انجام تبلیغات معمولی چون جامعه هدف شما بسیار بزرگ است قطعا نیاز به پرداخت هزینه بیشتر برای پوشش تمامی این مخاطبان خواهید داشت. اما ریمارکتینگ با حذف افرادی که به کار شما نمی آیند بسیار با صرفه تر می باشد.
نرخ تبدیل بیشتر
به دلیل وجود آشنایی قبلی با شما، کسانی که تبلیغات شما را می بیند راحت تر از شما خرید می کنند. به طور کلی می توانید انتظار تبدیل بازدیدکنندگان قبلی به مشتریان را به راحتی داشت.
برندسازی
از آن جایی که تمام مردم روزانه با تعداد زیادی از تبلیغات روبرو می شوند. قطعا مشاهده مستمر تبلیغ برند شما برای آنان بسیار ارزشمند خواهد بود. با انجام ریتارگتینگ برند شما چند بار به کاربر یاد آوردی می شود و این باعث می شود که شما برند سازی بهتری را انجام دهید.
سخن پایانی
امیدواریم از خواندن مقاله فروش بیشتر با ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ لذت برده باشید. فراموش نکنید برای بقا در دنیای تجارت باید همیشه دست به انجام روش های جدید تبلیغات بزنید. اگر می خواهید در دنیای دیجیتال مارکتینگ موفق باشید باید حتما به روش های جدید را تست کنید تا بفهمید کدام روش برای شما مناسب تر است. با نوشتن نظرات ارزشمند و همچنین تجربیات خود در قسمت نظرات باعث خوشحالی ما خواهید شد. شاد و موفق باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید