نکات تربیت فرزندان در زندگی امروز
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به نکات تربیت فرزندان در زندگی امروز می پردازیم. تربیت فرزندان یکی از مهم ترین موضوعات خانواده ها در دنیای مدرن امروزی است. روشن است که با پیشرفت دنیای امروز، شیوه تربیت فرزندان از ارزش زیادی برخوردار است. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا برخی از مشکلات و نکات مهم در تربیت فرزندان را بررسی کنیم.
مشکلات تربیت فرزندان در دنیای امروز
خب امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی شیوه های تربیتی نیز تغییر کرده است. درست است که این پیشرفت در زمینه هایی موجب کمک به تربیت بهتر فرزندان شده است. اما مشکلاتی را نیز به همراه خود داشته است.در ادامه برخی از این مشکلات را بررسی می کنیم.
1- ناآگاهی کسانی که بر تربیت فرزند نقش مهمی دارند!
والدین،معلمان و روحانیان سه قشر مهم تاثیر گذار در تربیت فرزندان هستند. فرزند بیشترین تاثیر را در محیط خانه می پذیرد. اما بیشتر قشر جامعه از چگونگی آموزش های تربیت دینی فرزندان بی خبرند. یا اینکه روش هایی را به نام دین پیش گرفته اند که هیچ رد پایی در دین ندارند. مانند اجبار کردن فرزندان به خواندن نماز اول وقت با شیوه ناصحیح.
2- پیروی از آموزه های غربی
مبانی فکری روانشناسان مادیگرای غرب نمیتواند ما را به اهداف دینی برساند. زیرا بُعد معنوی انسان و جهان و بسیاری از مفاهیم و اهداف دینی مانند حیای درنگاه و پوشش و… نادیده گرفته شده و در آن دیدگاه تعریف نشده است. از نظرگاه روانشناسی غربی انسان مجاز است ارتباطهای نامشروع داشته باشد. پس از انجام معصیت احساس گناه را در خود نابود کند. اعمال عبادیاش را رها کند و دست به هر خطایی بزند تا به آرامش برسد! چون ذهنیت او فراتر از این نیست و غافل است از آرامشی که در نتیجه کمک به فقرا با دست خود برای انسان حاصل میشود.
3- نبود منابع کافی در زمینه تربیت دینی
روانشناسی غرب برای همه سطوح و سنین و هر نوع مخاطبی پاسخهای کاربردی دارد. اما متاسفانه در حوزه تربیت دینی منابعی که بتواند تمام اقشار را سیراب کند، وجود ندارد. بیشترین کتابهای تربیتی موجود در بازار، ترجمه یا اقتباس از کتابهای غربی است و در آن ها نوآوری کمتر به چشم میخورد.
4- تربیت فرزند رسانه ای
نباید از تاثیراتی که ماهواره ها بر شیوه ی تربیت فرزندان می گذارند غافل شویم. غافل از انگیزه هایی که هر فیلم و سریال تعقیب می کند تا به اهداف نظام سلطه خود برسد. هدف این شبکه ها با ارزش جلوه دادن ضد ارزش های دینی است.
آیا تا به حال نحوه پرورش فرزند خود فکر کردید؟ که چطور برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق آماده شود، خب نگران نباشید. ما در مقاله زیر به این موضوع پرداختیم. پیشنهاد می کنیم این مقاله جذاب را حتما مطالعه نمایید.
5- افزایش رقیبان تربیتی
در گذشته هر چند ده سال ممکن بود رقیبی برای آموزههای دینی قد علم کند. ولی امروزه تکنولوژی بهسرعت در حال واردکردن ابزارهای جدید در زندگیهاست و این ها جامعه را با مشکلات تربیتی مواجه میکند.
در قدیم اگر پدر و مادری فرزندانشان را به حال خود رها می کردند. خطری فرزندان را تهدید نمی کرد چرا که دستگاه ویدیو و فیلم های آن قاچاق بود، عرضه ی نامحرم بسیار کمتر بود، تلفن و ابزارهای ارتباطی محدود بود. اما امروزه اگر پدر و مادری با فرزندش بد رفتاری کند. لازم نیست به خارج از خانه برود از درون خانه امکان ارسال عکس و فیلم و چت کردن با هرجایی از دنیا برای او فراهم است.
6- کمتر وقت گذاشتن برای فرزندان
علاوه بر اینکه عوامل منفی تاثیرگذار زیاد شده است، والدین نیز وقت کمتری را به تربیت فرزندان اختصاص میدهند! بیشترین دغدغهشان شده اقتصاد و خوشبختی و بدبختی را در گرو ثروت و فقر میانگارند. پدر و مادر باید به جای اینکه وقت خود را با فیلم ها و سریال های تهی پر کنند ، حداقل ده کتاب در زمینه ی تربیت فرزندان بخوانند.
7- نداشتن حوصله کافی
برخی افراد وقت دارند ولی حوصله یا بهتر بگوییم انگیزه تربیت فرزند ندارند!
یکی از عوامل کاهش انگیزه برای تربیت فرزندان این است که پدر و مادر نمی خواهند بپذیرند که امکان اینکه فرزندشان به راه های نادرست کشیده شوند وجود دارد واگر بدانند که ممکن است فرزندشان راه اشتباهی را انتخاب کند،انگیزه ی بیشتری برای تربیت فرزندان خود خواهند داشت.
نکات مهم برای تربیت فرزندان در دنیای امروز
حال که با مشکلات تربیت در دنیای امروز آشنا شدید. بیاید به برخی از نکات مهمی در امر تربیت بپردازیم.
1- در دست گرفتن کنترل امور
کودکان، مشتاقِ حد و مرزهایی هستند که به آنها کمک میکند دنیایی را که اغلب باعث سردرگمیشان میشود، درک و مدیریت کنند. حدود و مرزهایی را تعیین کنید که در آن محدوده فرزندتان بتواند با خیال راحت به کشف علایقش بپردازد، با این کار عشق خود را به او نشان میدهید.
2-پر پرواز فرزندتان را نچینید!
فرزند شما باید مستقل شود این کار به او عزت نفس زیادی می دهد. موجب می شود که با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه حاضر شوند. اگر فرزند شما توانایی آوردن و بردن غذا را داشت یا توانست خودش لباس هایش را بپوشد، بگذارید این کارها را خودش انجام دهد. اگر مشاهده کردید فرزندتان در زمینه ای استعداد خاصی دارد. بجای اینکه مانع راه او شوید سکوی پرتابش باشید.
3.زمان خود را صرف مسائل مهم کنید
کودکان نمیتوانند تعداد زیادی قاعده و قانون را هضم کنند. در مواجهه با قوانین بیشمار، بیعلاقه و بیتوجه میشوند. بحث دربارهی مسائل پیشِ پا افتادهای مثل انتخاب لباس یا حرف بدی که در موقعیت خاصی از دهانشان بیرون آمده است را فراموش کنید. تمرکز خود را بر قانونهای واقعا مهمی مثل ممنوعیت برخورد فیزیکی با دیگران، گفتار گستاخانه یا دروغ گفتن بگذارید.
4- هر روز زمانی مخصوص برای او داشته باشید
به فرزندانتان اجازه دهید که هر روز کار یا فعالیتی را که دوست دارد باهم انجام دهید. این کار باعث می شود که احساس بهتری نسبت به شما داشته باشد. این کار یکی از بهترین روش ها برای نشان دادن علاقه خود نسبت به اوست.
5- با رفتارتان برای فرزندتان الگوی شایسته ای باشید
همیشه به یاد داشته باشید که رفتار شما تاثیر زیادی بر تربیت فرزندتان خواهد داشت. اگر شما با رفتار درست سعی کنید مسائل را به فرزندتان آموزش دهید تاثیر بسیار بیشتری نسبت به تربیت کلامی خواهد داشت.
هرساله مسلمانان جهان پس از اتمام ماه رمضان و یک ماه روزه داری و عبادت جشنی می گیرند. این روز را به نام عیدفطر نام گذاری کردند. در این روز به همدیگر تبریک می گویند. اما چه خوب می شود که به روشی نوین به همدیگر این روز را تبریک بگوییم تا بیاد ماندنی تر شود. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم حتما یک سری به مقاله زیر بزنید.
6- تمجید و تشویق دقیق
به جای اینکه به فرزندتان بگویید تو عالی هستی، دلیل عالی بودنش را به او بگویید. به او گوش زد کنید که چرا و به چه دلیل او عالی است.با این کار او سعی میکند به رفتارش بیشتر دقت کند و کارهایی را انجام دهد که مورد ستایش واقع می شوند.
7- احساسات عمیق فرزندتان را تصدیق کنید
وقتی فرزندتان مشکلاتی را پشت سر گذاشته است کنار او بمانید و به او بگویید که چه احساسی دارد. چه چیزی حالش را بهتر می کند و اجازه بدهید با شما صحبت کند. زیرا این کار باعث می شود که مسائل خود را باشما در میان گذاشته و احساس بهتری خواهد داشت و به خوب شدن حال روحی او کمک می کند.
8.راستگو باشید
به یاد داشته باشد که اگر خودتان همیشه راستگو باشید فرزندتان هم همیشه با شما صادق خواهد بود. اگر مراقب باشید که حتی در زمانی که شاید فکر کنید مشکلی ندارد دروغ بگویید، شما می توانید الگوی خوبی برای فرزندتان باشید.
درباره رایانیتا
رایانیتا ارائه دهنده انواع خدمات طراحی وبسایت، اپلیکیشن و دیجیتال مارکتینگ!
سایر نوشته های رایانیتا
دیدگاهتان را بنویسید