روش های جلوگیری از کپی شدن محتوای سایت
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به روش های جلوگیری از کپی شدن محتوای سایت بپردازیم. بارها شده که با زحمت و تلاش فراوان و با رعایت تمام نکات لازم به نوشتن و تولید محتوا برای وب سایت خود و یا کارفرمای خود پرداخته اید اما در کمال ناباوری محتوای تولید شده توسط شما به وسیله ی وب مستران تنبل و یا تولیدکنندگان محتوای تازه کار کپی شده و یا به اصطلاح به سرقت برده می شود.
این موضوع بسیار ناراحت کننده ای برای تمام تولید کنندگان محتوا است. چون معمولا این کپی برداری ها بدون ذکر منبع انجام می شود. از آن جایی که در ایران قانون کپی رایت وجود ندارد اکثر افرادی که در زمینه تولید محتوا فعالیت می کنند همواره به دنبال راهی برای جلوگیری از این موضوع هستند. اگر شما نیز جز این دسته از افراد هستید پیشنهاد می کنم این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
ضرر های کپی شدن محتوا
قبل از این که به بررسی روش های جلوگیری از کپی شدن محتوای سایت بپردازیم بهتر است که ضرر های کپی شدن محتوا را باهم بررسی کنیم:
1- کپی شدن محتوا قبل از ایندکس شدن در سایت خودتان
حتما می دانید که محتوا تاثیر بسیار زیادی در سئو سایت دارد. این مسئله آن قدر از اهمیت بالایی برخوردار است که موسس و بنیان گذار مایکروسافت بیل گیتس(محبوب دل ها) در رابطه با محتوا بیان می کند که: “محتوا پادشاه است”.
پس اگر شخصی محتوای شما را سرقت کند. رتبه ی الکسای سایت موردنظرش بالا باشد باعث می شود محتوای شما در سایت شخص سارق زودتر ایندکس شده و در واقع تمام زحمات شما به باد خواهد رفت.
2- کپی محتوا و کاهش منابع هاست
یکی دیگر از مشکلات اساسی هنگام کپی برداری از منابع سایت شما از قبیل تصاویر، ویدیو و… این است که سایت و یا شخص کپی کننده تصاویر موجود در سایت شما را به جای دانلود کردن و قرار دادن در هاست خود آن ها را از هاست شما بر روی سایت خود قرار می دهد. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که با هر بازدید یک کاربر از این صفحه تصاویر از هاست شما دانلود شده و باعث کاهش منابع آن می شود.
روش های جلوگیری از کپی شدن محتوا
حالا که با ضررهای کپی شدن محتوا آشنا شدید وقت آن رسیده است که به روش های جلوگیری از کپی شدن محتوای سایت بپردازیم:
1- ایندکس کردن سریع مطالب
اولین و بهترین روش برای جلوگیری از کپی شدن محتوای سایت این است که محتوای شما توسط گوگل ایندکس شود. برای این کار لازم است که سرعت ایندکس سایت شما افزایش پیدا کند.برای این کار باید ربات های گوگل را مجبور کنید که سریعا بعد از انتشار محتوا به سایت شما سر زده و محتوا را قبل از کپی شدن آن ها ایندکس کنند به همین دلیل چندین روش برای افزایش سرعت ایندکس سایت را با هم بررسی می کنیم.
2.انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی
در این روش شما باید پس از انتشار مطلب در سایت خود آن ها در شبکه های اجتماعی خود نیز به اشتراک بگذارید. با این کار سرعت ایندکس مطالب را در سایت خود افزایش می دهید. در حال حاضر از بهترین شبکه های اجتماعی برای این کار می توان از توییتر و اینستاگرام نام برد.
یکی از اصلی ترین کارهایی در جهت کسب موفقیت در بازاریابی محتوا باید انجام دهید. این است که قبل از شروع به هرکاری به تدوین استراتژی محتوا خود بپردازید. پیشنهاد می کنیم حتما یک سری به مقاله زیر بزنید تا با گام های تدوین استراتژی آشنا شوید.
3.تولید محتوای زمان بندی شده
اگر شما به طور مکرر محتوای تولید شده ی خود را در یک زمان خاص بر روی سایت خود قرار دهید بعد از مدتی با این کار ربات های موتور جستجو را شرطی می کنید تا در زمان موردنظر شما به سایت شما بیایند و مطالب شما را ایندکس کنند. برای مثال اگر شما هر 3 روز یک بار در ساعت 10 صبح مطالب خود را منتشر می کنید. ربات ها هم دقیقا هر 3 روز یک بار و در همان ساعت به سایت شما سر می زنند و مطالب شما را ایندکس می کنند.
3.استفاده کردن از ابزارهای ایندکس
یکی از روش های مرسوم برای ایندکس سریع تر استفاده از ابزارهای ایندکس است. این ابزارها سریعا پس از انتشار محتوا ربات ها را خبر می کنند تا مطالب شما را ایندکس کنند. از جمله بهترین این ابزار ها، ابزار url inspection در سرچ کنسول خود گوگل است. پیشنهاد می کنیم حتما از آن استفاده کنید تا خودتان نتیجه ی کار با آن را ببینید.
4.غیرفعال کردن راست کلیک در سایت
یکی دیگر از راه های جلوگیری از کپی شدن محتوای سایت بستن راست کلیک در سایت است. با این روش کاربر و یا وب مستران نمی توانند در سایت راست کلیک کرده و مطالب را کپی کند. همچنین نمی تواند با استفاده از کلید های میانبر ctrl+u و … دسترسی به اطلاعات سایت داشته باشد. هرچند این روش زیاد توصیه نمی شود. زیرا باعث کاهش تجربه کاربری در سایت می شود. اما اگر مایل به انجام آن هستید دو افزونه در وردپرس برای انجام آن وجود دارد:
- Wp-CopyProtect
- WP-Smart-Content-Protection
5.قرار دادن لینک های داخلی در سایت
در نظر داشته باشید که اکثر کپی شدن ها توسط ربات ها انجام می شود. به همین دلیل شما با قراردادن لینک های داخلی در محتوای خود می توانید حتی باعث افزایش رتبه سایت خود شوید. شاید بپرسید چگونه؟ هنگامی که ربات ها مطالب را کپی می کنند به همراه آن ها لینک های داخلی موجود در محتوا را نیز کپی می کنند. به همین دلیل در صورت استفاده از محتوای شما رتبه ی سایت شما نیز افزایش می یابد.
6.استفاده از واتر مارک بر روی محتوا
هنگامی که محتوای شما دانلود کردنی باشد مثل تصاویر، فیلم و … بهتر است که بر روی آن ها واتر مارک مخصوص خود را قرار دهید. تا در صورت کپی شدن محتوای خود کاربر بفهمد که محتوا برای شماست. این کار را اکثرا هنرمندان دیجیتال انجام می دهند. اما شما می توانید با استفاده از افزونه NextGEN Gallery این کار را در وردپرس به سادگی انجام دهید.
7.استفاده از DMCA
نشان DMCA یا حق کپی رایت دیجیتال می تواند در زمینه کپی رایت محتوا بسیار کاربردی باشد. به این صورت که اگر شما این نشان را دریافت کرده باشید. در سایت خود قرار دهید در صورت مشاهده مطالب کپی سایت خود و دزدی ادبی از سایت شما به صورت رایگان می توانید با استفاده از گزارش DMCA نسبت به گزارش آن اقدام کنید که در اکثر مواقع با هشدار این سرویس به سارقان آن ها مجبور به پاک کردن مطالب شما از سایت شما می شوند.
در ظاهر روش های سئو کلاه سیاه ممکن است برای بهبود رتبه بندی وبسایت شما و به دست آوردن دید بیشتر در جستجو، یک راه میانبر و مناسب به نظر برسد. اما قبل از اینکه درگیر این روش ها شوید، دوباره در مورد استفاده از آن تفکر کنید. چون که تکنیک های کلاه سیاه بیش از آنچه برای شما سودمند باشند می تواند به سئو سایت شما آسیب برساند. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.
سخن پایانی
به صورت کلی نمی توان گفت که با انجام روش های گفته شده شما می توانید از به سرقت رفتن و کپی شدن محتوای خود 100 درصد اطمینان حاصل کنید اما با انجام موارد بالا تا حد زیادی خیالتان از بابت به سرقت نرفتن و کپی نشدن محتوایتان راحت تر می شود. در ضمن اگر شما هم روش هایی برای جلوگیری از کپی شدن و به سرقت رفتن محتوا دارید خوشحال می شویم آن ها را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان (;
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید