برنامه نویسی وب یا موبایل؟
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی روز به روز نیاز به برنامه نویسان بیشتر می شود و برنامه نویسی هم مهم تر. اما برنامه نویسی وب یا موبایل؟ مسئله این است. در واقع در دنیای امروز نیاز به متخصص بسیار زیاد است. علوم کامپیوتر به دلیل پیشرفت سریع همیشه محتاج متخصص های جدید باقی می ماند. اکثر افراد که می خواهند در این زمینه ها تخصص کسب کنند، گاهی بر سر دو راهی و یا چند راهی هایی قرار می گیرند. یکی از داغ ترین و مشهور ترین دو راهی ها انتخاب بین برنامه نویسی وب سایت ها و برنامه نویسی موبایل است. در این مقاله از رایانیتا به بررسی این موضوع می پردازیم و می خواهیم انتخاب بین این دو حوزه را برای شما ساده کنیم. پس با ما همراه باشید.
چرا برنامه نویسی؟
اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است که چرا اصلا به سراغ برنامه نویسی می خواهید بروید. اکثر افراد جواب منطقی ای برای این سوال ندارند. به همین دلیل است که این افراد با ورود به این حوزه پس از مدت کوتاهی بی خیال آن می شوند. دلیل بی خیال شدن آن ها نداشتن هدف و انگیزه لازم برای عبور از مسیر پر پیچ و خم برنامه نویسی است. برای این که شما هم مانند این افراد در میانه راه بی خیال برنامه نویسی نشوید. بهتر است که هدف خود را از ورود به آن مشخص کنید. اما مسئله ای که بسیار مهم است سعی کنید هیچ گاه به دلیل پولساز بودن آن وارد این حوزه نشوید. پول بد نیست. اما نمی تواند محرک قوی برای ادامه مسیر باشد.
انتخاب حوزه مورد علاقه
بعد از این که هدف خود را از ورود به دنیای برنامه نویسی مشخص کردید. نوبت به انتخاب حوزه برنامه نویسی می رسد. تا جای ممکن باید ساده به این موضوع نگاه کنید تا انتخاب کردن برای شما ساده شود. برای مثال شما باید این گونه فکر کنید که اگر شما یک وب سایت ساخته باشید حس بهتری خواهید داشت و یا هنگامی که برنامه شما در یک برنامه مثل بازار منتشر شود. پس از کمی فکر کردن قطعا به نتیجه می رسید که کدام یک حس بهتری به شما می دهد. اما اگر باز هم نتوانستید بین برنامه نویسی وب و موبایل انتخاب کنید نگران نباشید. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بتوانید یک انتخاب درست داشته باشید.
اگر علاقه به ایجاد یک وب سایت حرفه ای و بهینه از لحاظ سرعت و سئو دارید پیشنهاد می کنیم حتما به قسمت سفارش طراحی سایت رایانیتا مراجعه کنید. مشاوران رایانیتا در خدمت شما هستند تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.
مقایسه حوزه وب و موبایل
قبل از هر چیزی شما باید بدانید که اگر در هر حوزه ای تخصص کسب کنید شاهد یک درآمد عالی خواهید بود. پس بدون وسواس فکری انتخاب خود را انجام دهید. از زوایای زیادی می توان به مقایسه این دو حوزه پرداخت. پس ما با بخش بندی این زوایا برای شما درک این موضوعات را ساده تر می کنیم. با ما همراه باشید:
۱) برتری ها نسبت بهم
هرچند شاید بیان برتری میان این دو حوزه اشتباه باشد. اما به صورت کلی می توان به مقایسه آن ها پرداخت تا انتخاب میان آن ها آسان تر شود.
۱) تعداد زبان ها
در برنامه نویسی وب شما زبان های بسیاری را می توانید انتخاب کنید که این موضوع در حوزه موبایل کمتر است. برای مثال شما در توسعه وب سایت می توانید میان زبان های Java Script، PHP ، Asp.net و … انتخاب کنید. این مسئله در حوزه موبایل بسیار کمتر است. شما در حوزه موبایل اگر می خواهید قوی عمل کنید باید به سمت زبان های Native یا به اصطلاح مادر این حوزه بروید. اگر چه حوزه موبایل پیشرفت های بسیاری از نظر به وجود آمدن زبان های CrossPlatform یا به اصطلاح چند سکویی داشته است. اما این زبان ها هنوز به بهینه سازی لازم نرسیده اند. پس در این زمینه برتری با حوزه وب است.
۲) مورد نیاز بودن
با آمدن ویروس کرونا شما شاهد اینترنتی شدن کسب و کار ها هستید. پس باید بدانید امروزه هر شخص نیاز به یک وب سایت دارد. این نیاز برای داشتن اپلیکیشن موبایل بسیار کمتر است. به همین دلیل می توان گفت که حوزه وب مشتریان بیشتری نسبت به حوزه موبایل خواهد داشت. پس در این زمینه هم برتری با حوزه وب است.
۳) میزان سختی
به دلیل گستردگی ابزار های مورد استفاده در حوزه وب، یادگیری آن ها کمی از حوزه موبایل سخت تر است. به این صورت که شما برای طراحی یک وب سایت از صفر تا صد نیاز به چندین زبان برنامه نویسی برای کامل کردن آن خواهید داشت. این امر در موبایل در یک زبان خلاصه می شود. پس در این زمینه برتری با حوزه موبایل است.
۴) مدت زمان یادگیری
قطعا شما برای متخصص شدن در حوزه وب به صرف زمان بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد. چون که از صفر تا صد یک وب سایت را اگر بخواهید خودتان پیاده سازی کنید نیاز به تسلط به چندین زبان خواهید داشت. در حوزه موبایل شما با فراگیری کامل زبان مورد نظر خود می توانید با سرعت بیشتری نسبت به حوزه وب وارد بازار کار شوید. پس در این زمینه هم برتری با حوزه موبایل است.
حتما پس از انتخاب حوزه موردنظر خود و آغاز فرآیند یادگیری نیاز به گذراندن دوره کارآموزی خواهید داشت. اگر اطلاعاتی در این مورد ندارید و یا می خواهید اصول یک کارآموزی را در زمینه طراحی سایت بدانید. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید!!!
۲) میزان درآمد
میزان درآمد در این حوزه ها با توجه به میزان نیاز مردم سنجیده می شود. به این صورت که می توان دو خط فکری را دنبال کرد. اولین خط فراگیر شدن گوشی های تلفن همراه است که توجه ها را از سمت گشت و گذار در سطح وب به برنامه های موبایلی خلاصه کرده است. دومین خط فکری نیاز کسب و کار ها به وب سایت برای فروش اینترنتی محصولات و خدمات خود است. پس می توان گفت که مقایسه این دو حوزه از زاویه درآمدی کار دشواری است. چون هر دو حوزه بسیار موردنیاز هستند. اما می توان اینطور گفت که طراحی برنامه های موبایلی کمی نسبت به طراحی و توسعه سایت ها قیمت بالاتری دارد.
۳) میزان گستردگی حوزه
اگر شما بخواهید در حوزه وب فعالیت کنید باید یک زبان را انتخاب کنید و از آن برای توسعه وب استفاده کنید. اگر زبانی که انتخاب می کنید دارای کارایی در زمینه های دیگر هم باشد می توانید در آن ها نیز فعالیت کنید. برای مثال فرض کنید شما زبان C# را برای توسعه وب انتخاب می کنید. شما پس از تسلط بر این زبان علاوه بر طراحی وب می توانید در زمینه های دیگر که این زبان برای شما فراهم می کند نیز فعالیت کنید. در زبان C# که گفته شد. شما علاوه بر توسعه وب می توانید در زمینه بازی سازی و ساخت برنامه های ویندوزی نیز از آن استفاده کنید. اما حوزه موبایل اینطور نیست. شما گستردگی کمتری برای انتخاب یک زبان که بتوانید با آن در بقیه ی حوزه ها نیز فعالیت کنید دارید.
سخن پایانی
اگر می خواستیم به مقایسه این دو حوزه ادامه دهیم باید شما عزیزان ساعت ها به خواندن یک مقاله ی بلند بالا می پرداختید. شما می توانید با استفاده از همین مطالب گفته شده نیز به انتخاب حوزه موردنظر خود بپردازید. فراموش نکنید که برای موفق شدن و به درآمد رسیدن در هر زمینه ای علاقه حرف اول را می زند. پس همیشه سعی کنید قبل از اقدام کردن علاقه خود را بشناسید تا وقت و انرژی خود را بیهوده هدر ندهید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. نظرات خود و تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید، که باعث خوشحالی ماست. شاد و موفق باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید