شرکت فناور چیست؟
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بررسی اینکه شرکت فناور چیست بپردازیم. به طور کلی شرکت هایی که تمرکز اصلی آن ها بر روی تولید و پیشرفت علمی میباشد، از شرکت های فناور محسوب می شوند. محصولات و خدمات این نوع شرکتها مبتنی بر فناوریهای روز میباشد. امروزه امکانات زیادی مانند انواع تسهیلات، فضای کار مناسب، کمکهای مالی و حمایتی و… برای توسعه شرکتهای فناور در نظر گرفته شده است. در ادامه انواع شرکتهای فناور را توضیح میدهیم.
تعریف شرکت فناور
دسته اول شرکتهای فناور شرکتهای دانش بنیان هستند. در حالت کلی موسسات و شرکت هایی که پارامترهای سیستمی و مالی و سیستمی آیین نامه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان را داشته باشند، دانش بنیان گفته می شود. مزایا و امتیازات زیادی در راستای تولیدات دانش بنیان برای شرکتها وجود دارد. خود شرکتهای دانش بنیان به سه دسته اصلی نوع ۱ (نوآور)، نوع ۲ (نوپا) و نوع۳ (خلاق) تقسیم میشوند.
همچنین شرکتهایی که در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری مورد تایید استقرار دارند، از شرکتهای فناور محسوب میشوند. حتی در برخی مراکز امکان صدور گواهی فناور برای آنها وجود دارد.
انواع شرکتهای دانش بنیان
جهت آشنایی با شرکت های فناور و دانش بنیان، در وهله اول باید بگوییم که این شرکت های به سه دسته کلی شرکت های نوآور (نوع۱) و شرکت های نوپا (نوع۲) و جدیدا شرکت های خلاق (نوع۳) تقسیم می شوند. شرکت های دانش بنیان ستون فقرات «اقتصاد نوین» در نظر گرفته میشوند. در ادامه به هر کدام می پردازیم.
دانش بنیان نوآور
به این نوع شرکتها شرکتهای دانش بنیان تولیدی یا دانش بنیان نوآور نیز گفته میشود. معمولا محصولات اینگونه شرکتها به مرحله تولید اولیه رسیده است. این محصولات باید از سطح فناوری بسیار بالایی برخوردار باشند. شرط فروش نیز در رده بندیهای این نوع شرکتها موثر است.
بهتر است آخرین آپدیت ها را از سایت اصلی دانش بنیان بررسی کنید زیرا مطالب هر روزه آپدیت میشوند.
دانش بنیان نوپا
شرکتهای با سابقه فعالیت کمتر، که محصولی با تولید نمونه اولیه یا تولید آزمایشگاهی رسیده است، دارند در این دسته قرار میگیرند. شرط فروش برای آنها یک الزام نیست ولی امتیاز محسوب میشود.
شرکتهای خلاق (نوع۳)
شرکتهای خلاق به تازگی در دسته دانش بنیان نوع ۳ قرار گرفته اند. اغلب از نظر فناوری محصول و فروش و سایر المانها سختگیری کمتری برای این نوع شرکتها وجود دارد.
شرکتهای فناور
شرکتهای فناور به صورت کلی به همه سه نوع شرکت دانش بنیان و شرکتهای مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری گفته می شود. به صورت کلی مزایا برای شرکتهای دانش بنیان نوع ۱ از همه بیشتر و برای شرکتهای فناور از بقیه کمتر است. شرکتهای فناور در صورت داشتن محصول با تکنولوژی بالا و فروش مناسب یا پلن بازاریابی خوب میتوانند برای دانش بنیان شدن اقدام نمایند.
شرایط و قوانین تخصصی برای شرکتهای دانش بنیان
این نکته حائز اهمیت است که شرکت دانش بنیان نمیشود، محصول دانش بنیان میشود.
علاوه بر شرایط عمومی ،دو شرط مهم تخصصی برای پذیرش محصول وجود دارد. شرط اول برای دانش بنیان شدن این است که کالا جدید باشد. یا اینکه نسبت به کالای قدیمیتر ارتقا داده شده باشد.
شرط بعدی استفاده از فناوریهای High-Tech است. نظیر فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، بیوتکنولوژی، زیستی (پزشکی، کشاورزی، صنعتی و محیط زیست)، فناوری نانو (محصولات و مواد)، انرژی های نو (هسته ای و تجدید پذیر) دارو، الکترونیک و…
نحوه دانش بنیان شدن شرکت ها چگونه است؟
شرکت ها می توانند به صورت مستقیم و مستقل در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای درخواست مجوز دانش بنیان اقدام کنند. پس از ثبت درخواست، کارشناسان بررسیهای لازم را انجام داده و نواقص مدارک را اطلاع میدهند. پس از آن یک جلسه ارزیابی تشکیل شده و نتیجه مشخص خواهد شد. معمولا این فرایند حدود ۱ تا ۳ ماه زمان میبرد.
اگر شرکت فناور دارید و نیاز به خدمات طراحی و توسعه سایت دارید، در برنامه ویژه طراحی سایت برای شرکت های فناور عضو شوید. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید