تگ کنونیکال چیست و چه کاربردی دارد؟
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به اینکه تگ کنونیکال چیست و چه کاربردی دارد بپردازیم. تگ های کنونیکال چیز جدیدی نیستند. تقریبا آن ها از سال 2009 وجود داشته اند. گوگل، مایکروسافت و یاهو برای ایجاد آن ها با یکدیگر متحد شدند. هدف آنها ارائه راهی به دارندگان وب سایت برای حل سریع و آسان مسائل محتوای تکراری بود. با ما در ادامه مقاله تگ کنونیکال چیست و چه کاربردی دارد همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
تگ کنونیکال(canonical) چیست؟
تگ canonical (rel = “canonical”) قسمتی از کد HTML است که نسخه اصلی را برای صفحات تکراری، تقریبا تکراری و مشابه تعریف می کند. به عبارت دیگر، اگر محتوای کاملا یا تقریبا مشابه آن در URL های مختلف موجود باشد. می توانید با استفاده از تگ های کنونیکال مشخص کنید کدام نسخه اصلی است و بنابراین باید ایندکس شود.
تگ کنونیکال (با نام مستعار “rel canonical”) روشی است که به موتورهای جستجو می گوید که یک URL خاص نمایانگر نسخه اصلی یک صفحه است. استفاده از تگ کنونیکال از بروز مشکلات ناشی از نمایش محتوای یکسان یا تکراری در چندین URL جلوگیری می کند. به صورت عملی، تگ کنونیکال به موتورهای جستجو می گوید که کدام نسخه از URL را می خواهید در نتایج جستجو نشان دهد.
امروزه هر کسب و کاری علاوه بر موقعیت فیزیکی خود جهت حضور آنلاین قدرتمند به وبسایت نیز نیازمند است. که در این میان فروشگاه ها نیز از این مسئله مستثنا نیستند. اما چطور می تواند سئو سایت فروشگاهی خود را افزایش داد؟ پیشنهاد می کنیم در این مورد حتما یک سری به مقاله زیر بزنید. آن را مطالعه نمایید.
تگ کنونیکال چه شکلی است؟
تگ کنونیکال از نحو ساده و سازگار استفاده می کنند و در بخش <head> یک صفحه وب قرار می گیرند:
<link rel=“canonical” href=“https://example.com/sample-page/” />
در اینجا معنی هر قسمت از آن کد در انگلیسی ساده است:
- link rel = “canonical”: لینک موجود در این تگ نسخه اصلی (کنونیکال) این صفحه است.
- href = “https://example.com/sample-page/”: نسخه کنونیکال را می توان در این URL یافت.
علت اهمیت canonicalization
محتوای تکراری یک موضوع پیچیده است. اما وقتی موتورهای جستجو بسیاری از URL ها را با محتوای یکسان یا کاملا مشابه خزنده می کنند. می تواند باعث ایجاد تعدادی از مشکلات سئو شود. اول، اگر خزنده های جستجو باید بیش از حد از محتوای تکراری استفاده کنند. ممکن است برخی از مطالب منحصر به فرد شما را از دست بدهند. دوم، تکثیر در مقیاس بزرگ ممکن است توانایی رتبه بندی شما را کم کند. سرانجام ، حتی اگر محتوای شما رتبه بندی شود. موتورهای جستجو ممکن است URL اشتباه را به عنوان “اصلی” انتخاب کنند. استفاده از canonicalization به شما کمک می کند محتوای تکراری خود را کنترل کنید.
مشکلات URL ها
ممکن است فکر کنید “چرا کسی یک صفحه را کپی می کند؟” و به اشتباه تصور کنید که canonicalization چیزی نیست که شما نگران آن باشید. مشکل این است که ما، به عنوان انسان، تمایل داریم که یک صفحه را به عنوان یک مفهوم مانند صفحه اصلی شما در نظر بگیریم. اگرچه برای موتورهای جستجو، هر URL منحصر به فرد یک صفحه جداگانه است. به عنوان مثال، خزنده های جستجوگر ممکن است به تمام روش های زیر به صفحه اصلی شما دسترسی پیدا کنند:
- http://www.rayanita.com
- https://www.rayanita.com
- http://rayanita.com
- http://rayanita.com/index.php
از نظر کاربر، همه این URL ها نمایانگر یک صفحه واحد هستند. اگرچه برای یک خزنده جستجو، هر یک از این URL ها یک”صفحه” منحصر به فرد است. حتی در این مثال محدود، می توانیم ببینیم که چهار نسخه از صفحه اصلی در حال پخش است. در حقیقت، این فقط یک نمونه کوچک از تغییراتی است که ممکن است با آن روبرو شوید.
سیستم های مدرن مدیریت محتوای (CMS) و وب سایت های پویا و کد محور، مسئله را بیش از پیش تشدید می کنند. بسیاری از سایت ها به طور خودکار برچسب ها را اضافه می کنند. مسیرهای مختلفی (و URL ها) را به همان محتوا اجازه می دهند و پارامترهای URL را برای جستجوها، انواع، گزینه های ارز و غیره اضافه می کنند. ممکن است هزاران URL تکراری در سایت خود داشته باشید و حتی متوجه آن نشوید.
علت اهمیت تگ های کنونیکال برای سئو
گوگل محتوای تکراری را دوست ندارد. انتخاب آن ها برای آن ها دشوارتر است:
- کدام نسخه از یک صفحه را فهرست بندی کنید. گوگل فقط یک صفحه را ایندکس می کند!
- کدام نسخه از یک صفحه را برای درخواست های مربوطه رتبه بندی کنید.
- این که آیا گوگل باید “لینک سهام” را در یک صفحه ادغام کنند یا آن را بین چندین نسخه تقسیم کنند.
محتوای تکراری بیش از حد نیز می تواند “بودجه خزیدن” شما را تحت اثیر قرار دهد. این بدان معناست که ممکن است گوگل به جای کشف سایر مطالب مهم در وب سایت شما، در خزیدن چندین نسخه از همان صفحه وقت تلف کند.
تگ های کنونیکال همه این مسائل را حل می کند. آن ها به شما اجازه می دهند به گوگل بگویید کدام نسخه از صفحه را باید فهرست بندی کرده و رتبه بندی کند. “هرگونه ارزش ویژه لینک” را در به کدام طفحه بدهد.
اعتماد به گوگل جهت اینکه خودش یکی از آدرس ها را جهت ایندکس کردن انتخاب نماید ایده خوبی نیست. گوگل ممکن است نسخه ای از صفحه وبسایت شما را انتخاب کنند که شما واقعا نمی خواهید کنونیکال باشد.
بهترین روش های کنونیکال سازی
مشکلات محتوای تکراری می تواند بسیار بزرگ باشد. اما در ادامه چند نکته مهم آوردیم که باید هنگام استفاده از تگ کنونیکال در نظر بگیرید:
1- تگ های کنونیکال می توانند خود ارجاع باشند!
اگر یک تگ کنونیکال به URL فعلی اشاره کند، اشکالی ندارد. به عبارت دیگر، اگر URL های X ، Y و Z تکراری باشند. X نسخه کنونیکال باشد. قرار دادن برچسب با اشاره به X روی URL X اشکالی ندارد، این ممکن است واضح به نظر برسد. اما یک نقطه سردرگمی رایج است.
2- همیشه صفحه اصلی خود را کنونیکال کنید.
با توجه به اینکه موارد تکراری صفحه اصلی بسیار رایج است. ممکن است افراد از بسیاری جهات به صفحه اصلی شما لینک دهند، معمولا بهتر است برای جلوگیری از مشکلات پیش بینی نشده، تگ کنونیکال را در الگوی صفحه اصلی خود قرار دهید.
3- بررسی تگ های کنونیکال داینامیک
گاهی اوقات کد بد باعث می شود که یک سایت برای هر نسخه از URL یک تگ کنونیکال متفاوت بنویسد. اطمینان حاصل کنید که URL های خود را بررسی کنید. به ویژه در تجارت الکترونیکی و سایت های CMS.
4- پرهیز از سیگنال های مختلط
اگر سیگنال های ترکیبی ارسال می کنید. موتورهای جستجو ممکن است از تگ کنونیکال جلوگیری کنند یا آن را به اشتباه تفسیر کنند. به عبارت دیگر ، صفحه A -–> صفحه B و سپس صفحه B -–> صفحه A. را در نظر نگیرید. به همین ترتیب، صفحه A -–> صفحه B را کنونیکال نکنید. سپس ریدایرکت 301 صفحه B -–> صفحه A را ندهید. همچنین اگر بتوانید از آن اجتناب کنید، زنجیره زدن تگ های کنونیکال (A -–> B ، B -–> C ، C –-> D) ایده خوبی نیست. سیگنال های واضحی ارسال کنید یا موتورهای جستجو را مجبور به انتخاب اشتباه می کنید.
5- رعایت احراز هویت دقیق موارد تکراری
وقتی بیشتر مردم به فکر کنونیکال شدن می افتند، به تکرارهای دقیق فکر می کنند. می توان از تگ کنونیکال در تقریبا کپی صفحه هایی با محتوای کاملا مشابه استفاده کرد. اما این کار را با احتیاط انجام دهید. بحث های زیادی در مورد این موضوع وجود دارد. اما استفاده از تگ های کنونیکال برای صفحات بسیار مشابه، مانند یک صفحه محصول که فقط از نظر قیمت، موقعیت مکانی یا برخی از ویژگی های کوچک محصول متفاوت است، معمولا درست نیست. به خاطر داشته باشید که نسخه های غیر کنونیکال آن صفحه ممکن است واجد شرایط رتبه بندی نباشند. اگر صفحات بیش از حد متفاوت باشد، موتورهای جستجو تگ کنونیکال را نادیده می گیرد.
آیا با سئو کلاه سیاه و آسیب هایی که می تواند به وب سایت شما وارد کند آشنایی دارید؟ درست است که در ظاهر یک راه میانبر برای سریع تر رسیدن به نتایج عالی است. اما به همن میزان نیز می تواند برای وبسایت شما خطر ناک باشد. پیشنهاد می کنیم حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید تا اطلاعاتتان نسبت روش های کلاه سیاه بیشتر شود.
تفاوت تگ های کنونیکال با ریدایرکت 301
یکی از سوالات متداول سئو این است که آیا تگ های کنونیکال مانند ریدایرکت 301 از هدایت لینک (PageRank ، Authority و …) عبور می کنند. به نظر می رسد در بیشتر موارد، اما این می تواند یک سوال خطرناک باشد. به خاطر داشته باشید که این دو راه حل دو نتیجه بسیار متفاوت برای خزنده های جستجو و بازدید کنندگان سایت ایجاد می کند.
اگر با ریدایرکت301 صفحه A -> صفحه B را هدایت کنید. بازدیدکنندگان انسانی به طور خودکار به صفحه B منتقل می شوند و هرگز صفحه A را مشاهده نمی کنند. اما اگر این کار را با تگ های کنونیکال انجام دهید افراد می توانند از هر دو URL بازدید کنند. مطمئن شوید که راه حل شما با نتیجه دلخواه خودتان مطابقت دارد.
دیدگاهتان را بنویسید