هواوی از کجا شروع کرد
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به اینکه هواوی از کجا شروع کرد بپردازیم. در ابتدا نگاهی به داستان جذاب توسعه این شرکت می اندازیم. در واقع خواهیم دید که هواوی از کجا شروع کرد و اکنون چه جایگاهی دارد. در این میان سیر تکاملی این شرکت نیز توضیح کوتاهی داده می شود. هوآوی طی یک تاریخ کوتاه 30 ساله، امروز به یک جناح جهانی در تکنولوژی تبدیل شده است که در حال رقابت با اپل و سامسونگ است. امروزه همه هواوی را به گوشی ها متنوع آن می شناسند.
اما جالب است قبل از شروع بدانید که هواوی قبل از ورود به حوزه تلفن های همراه از تولید کنندگان بنام قطعات و سخت افزارهای شبکه بوده است. دقیقا به همین دلیل است که گوشی های هواوی در قسمت سخت افزار و شبکه ( آنتن دهی و هات اسپات) بسیار عالی عمل می کنند. با ما در ادامه مقاله هواوی از کجا شروع کرد همراه باشید. تا بیشتر به داستان این برند مشهور چینی بپردازیم.
نگاهی کلی به شرکت هواوی
شرکت هواوی (Huawei Technologies) یک شرکت فناوری چند ملیتی چینی است. این شرکت تجهیزات در زمینه ساخت تجهیزات مخابراتی، لوازم الکترونیکی و گوشی های هوشمند فعال است. دفتر مرکزی آن نیز در شهر شنژن چین قرار دارد. این شرکت در سال 1987 توسط رن ژنگفی، یک فرمانده در ارتش آزادی بخش خلق چین تاسیس شد.
هواوی در ابتدا بر روی تولید سوئیچ های تلفن تمرکز داشت. این شرکت به مرور تجارت خود را به ساخت شبکه های ارتباط از راه دور، ارائه خدمات و تجهیزات عملیاتی و مشاوره ای به شرکت های داخل و خارج از چین و تولید دستگاه های ارتباطی برای بازار مصرف گسترش داد. هواوی تا دسامبر 2019 بیش از 194000 کارمند داشت.
داستان از کجا شروع شد
دقیقا مانند برخی از شرکت های بزرگ فناوری مثل اپل، هوآوی نیز در ابتدا کاملا فروتنانه شروع به کار کرده است. در سال 1987، در یک آپارتمان کوچک در شنژن، رن ژنگفی 44 ساله شرکت خود را تاسیس کرد. چیزی که بسیاری از مردم نمی دانند این است که بیش از 30 سال طول کشیده تا هواوی به یک رهبر فناوری جهانی تبدیل شود.
سفر 30 ساله هواوی برای تبدیل شدن به یک رهبر فناوری جهانی هیچ گاه ساده نبوده است. در حقیقت، موانع یکی پس از دیگری درب خانه هواوی را زدند. در دهه 1990 هواوی به دلیل چالش برانگیز بودن شرایط بازار چین، با شکست های بزرگی روبرو شد. در زمان تاسیس هواوی، سه سال از حضور شرکت سوئدی چند ملیتی اریکسون در چین می گذشت.
علاوه بر آن، 8 شرکت بزرگ بین المللی دیگر در زمینه ساخت تجهیزات ارتباطات در چین فعالیت داشتند. اما آن ها تسلیم نشدند. حتی در سخت ترین شرایط، تیم هواوی مصمم، پرشور و پر سرعت روی پاهای خود ایستاد. آن ها خود را با بازار منحصر به فرد چین تطبیق دادند. همچنین نحوه مدیریت شرکت را از سایر سازمان های بین المللی و شرکت های بزرگ جهان فرا گرفتند. به این ترتیب بازار خود را در خارج از چین نیز گسترش دادند.
یکی از استراتژی های رشد کسب و کار ایجاد رونق در آن حضور در سوشال مدیا و استفاده از آن است. تیک تاک نیز یکی از شبکه های اجتماعی است که در چند سال گذشته طرفداران بسیاری پیدا کرده است. اما چطور می توان از آن جهت رشد و رونق کسب و کار استفاده نمود؟ پیشنهاد می کنیم با ما در مقاله زیر همراه باشید تا این مورد را بررسی کنیم.😉
شروع پیشرفت هواوی
پس از گذشت چند سال از فعالیت شرکت هواوی، مشکل بزرگی سد راه آن ها بود. به دلیل وجود قوانین خاص در چین، دریافت تسهیلات بانکی برای توسعه کار در شرکت های خصوصی عملا ممکن نبود. به همین دلیل شرکت هواوی برای تامین سرمایه لازم برای توسعه شرکت، اقدام به فروختن سهام خود به کارکنان شرکت کرد. هواوی این را ستون فقرات موفقیت خود می داند.
در سال 2000 شرکت هواوی به مقدار کمی در خارج از چین بازار فروش پیدا کرده بود. به طوری که 1 درصد از درآمد آن ها را فروش خارجی تشکیل می داد. با اینکه این رقم بسیار پایین بود. اما آن ها را به آینده بسیار امیدوار کرد. هواوی در بازارهای جهانی، به سراغ بازارهایی رفت که غول های تکنولوژی آن زمان از آن ها غافل بودند. این شرکت ابتدا جای خود را در بازارهای خاورمیانه، آفریقا و جنوب شرق آسیا باز کرد. این همان کاری بود که آن ها چند سال قبل برای ورود به بازار چین کرده بودند. شروع کار در شهرهایی که رقبا از آن غافلند!
با ترکیدن حباب دات کام، شرکت های بزرگ هزینه های کمتری برای تحقیق و توسعه صرف می کردند. اینجا جایی بود که به هواوی فرصت بزرگ شدن داده شد. هواوی 10 درصد از درآمد خود را صرف تحقیق و توسعه می کرد! همین امر باعث شد در ابتدای ظهور فناوری 4G، هواوی در قواره یک شرکت بزرگ در رقابت با غول های تکنولوژی و ارتباطات قرار گرفته و به یک رهبر جهانی تبدیل شده باشد. تا جایی که امروزه بیش از 40 درصد مردم دنیا از فناوری های هواوی برای نیازهای ارتباطی روزانه خود استفاده می کنند!
پیدا کردن جایگاه در غرب
شاید تصور کنید هواوی به دلیل قیمت های پایین تر توانست بازار خود را در غرب پیدا کند. اما اگر از خود آن ها بپرسید، خواهند گفت هواوی با محصولات و خدمات نوآورانه و با کیفیت و نه قیمت پایین، قلب مشتری های غرب را جلب کرد. تا حد زیادی این سخن پذیرفتنی است. چرا که هواوی هزینه های زیادی را در طول سالیان زیاد بر روی تحقیق و توسعه صرف کرده است. در کنار این مسئله، باید بدانیم در بازار کشورهایی مانند آمریکا، اگر کیفیت محصول شما قابل رقابت با برند های بزرگ موجود در بازار نباشد. هر چه قدر هم قیمت پایین تری داشته باشند، سهم خوبی را از بازار کسب نخواهند کرد.
اما این همه ماجرا نبود. نکته اصلی در جای دیگری است. تیم هواوی هرگز از انجام کارهای خوب راضی نبوده و در تلاش است تا از هر لحاظ ممکن پیشرفت کند. شاید راز موفقیت آن ها نیز همین باشد. آرمان هواوی از ابتدا این بوده: «ما اینجا هستیم تا به بشریت خدمت کنیم. نه اینکه صرفا ه دنبال کسب درآمد باشیم. با همین آرمان، شرکتی که در یک آپارتمان کوچک در شنزن چین در سال 1987 تاسیس شد. اکنون 3 میلیارد نفر را در بیش از 170 کشور جهان به هم متصل کرده است.
با توجه به اینکه امروزه رقابت در میان تمامی کسب و کار ها به شدت بالا گرفته است. دیگر بدون تحلیل دقیق بازار و رقبا نمی توان وارد این بازار شد و موفقیتی کسب نمود. اما یکی از موثرترین روش های ارزیابی بازار استفاده از تئوری پورتر است. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بیشتر با نیروی پورتر مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
جایگاه امروز هواوی
پس از بررسی این که هواوی از کجا شروع کرد، به سراغ جایگاه امروز این شرکت می رویم.
هواوی در زمینه ارتباطات نسل پنجم جزو پیشگامان و اصلی ترین رقیب هر شرکت دیگری در این زمینه است. امروزه هواوی در بازار تجهیزات ارتباطات و فناوری های مربوط به آن، بالاتر از هر شرکت دیگر در سطح جهان، بیش از 30 درصد بازار را به تنهایی در اختیار دارد. برتری ای که توانسته از سال 2012 تا کنون، نه تنها آن را حفظ کند. بلکه فاصله خود را در سهم بازار با رقبا بیشتر کند.
به طوری که اکنون سهم بازار هواوی، بیش از دو برابر رقبای اصلی، یعنی نوکیا و اریکسون که هر یک 15 درصد از بازار را در اختیار دارند، می باشد. همچنین سهم این شرکت در بازار موبایل های هوشمند، چیزی در حدود 10 درصد از کل بازار است. هواوی در سال 2020 با تولید 100 میلیون موبایل هوشمند، از سامسونگ و اپل در این زمینه عبور کرد. کاملا طبیعی است تا چند سال آینده با حفظ همین روند، در سهم بازار موبایل های هوشمند نیز جایگاه نخست را در اختیار بگیرد.
خب تا به اینجا با هم مشاهده کردیم که هواوی از کجا شروع کرد و امروز به کجا رسیده است. همه این ها، نتیجه فکر مناسب مدیران، انعطاف پذیری آن ها و تلاش خستگی ناپذیر آن ها و تیمشان بوده است. داستان هواوی بار دیگر بر این گزاره صحه می گذارد که:
«هیچ موفقیتی اتفاقی نیست!»
درباره علی جلالی کوهی فرد
کارشناس مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران. علاقه مند به حوزه های مختلف هنری و همچنین بازی مافیا هستم ( به خصوص نقش مافیا ساده تا رییس را سفید کنم). علاوه بر کارهای مختلف در حوزه کامپیوتر، مدتی را به دلالی خودرو گذراندم و در این زمینه اطلاعاتی دارم. در نهایت :«چندانک خواهی درنگر در من که نشناسی مرا»
سایر نوشته های علی جلالی کوهی فرد
دیدگاهتان را بنویسید