8 ترند بازاریابی دیجیتال
در این مقاله از رایانیتا میخواهیم به 8 ترند بازاریابی دیجیتال بپردازیم. تقریبا در ابتدای سال 2020 جهان با بیماری کوید 19 روبرو شد. بسیاری از کسب و کارها دست به تغییرات ساختاری زیادی زدند تا بتوانند از رقبای خود پیشی بگیرند. مردم زمان بسیار زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذراند و کنفرانس ویدیویی به یک امر عادی تبدیل شده است. این امر منجر به تغییر عمده ای در نحوه ارتباط برندها با مصرف کنندگان خود شده است. خب با ما در ادامه مقاله 8 ترند بازاریابی دیجیتال همراه باشید.
1.فراگیری ها (Inclusivity)
بسیاری از افراد می خواهند تصویر خوش بینانه تری از کیفیت محتوای مصرفی و برندهایی که از آن ها خرید می کنند را مشاهده کنند. در سال 2021، دیجیتال مارکتینگ شامل رسانه ها و موضوعاتی است که انواع نژادها، جنسیت ها، گرایش ها، مذهب ها و … را پوشش می دهد. همینطور افراد دارای معلولیت جسمی و اختلالات یادگیری را هم پوشش می دهد. مردم اگر تبلیغاتی را ببینند که علایقشان هم در آن وجود داشته باشد ( از هر نظری )، بیشتر تمایل دارند تا از آن برند خرید کنند.
دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 شامل همه ی موضوعاتی است که مخاطبان یک برند ممکن است در شبکه های اجتماعی، وبلاگ و وب سایت ها در مورد آن ها بحث می کنند. در واقع تمام حرکات و رفتارهای مخاطب با دقت بررسی می شود و دیجیتال مارکتینگ با توجه به آن ها پیاده سازی می شود.
یک تحقیقی صورت گرفته که در آن نشان می دهد که 29% مصرف کنندگان تمایل دارند تا اگر برند مورد نظرشان تنوع کافی و هویت مناسبی نداشته باشد، به طور کامل آن را با یک برند دیگر که این موارد را دارا است، جایگزین می کنند.
2.اسنیپت های ویژه و جستجوهای بدون کلیک
برای سال های بسیار طولانی، هدف سئو این بوده است که سایت شما را در “موقعیت شماره یک” نتایج جستجو قرار دهد. اکنون در سال 2021 هدف نهایی سئو تغییر به دیده شدن در “موقعیت صفر” است. موقعیت صفر به “اسنیپت ویژه” گوگل اشاره دارد. سئو ترند دیجیتال مارکتینگ را بیش از هر چیز در اولویت قرار داده است.
حتما برایتان پیش آمده که نام شرکتی را در گوگل سرچ کنید. در سمت راست صفحه باکس مجزایی که اطلاعات آن شرکت در آن درج شده است را مشاهده کنید. یا احتمالا پیش آمده که سوالی را سرچ کنید و توضیحات و پاسخ آن را بدون آنکه نیاز باشد وارد وب سایتی شوید در همان صفحه نتایج گوگل مشاهده نمایید. که این مورد با نام مستعار “جستجوی بدون کلیک” شناسایی می شود. علاوه بر این مواردی که گفته شد گاهی اوقات برخی از اسنیپت های برجسته با جستجوی صوتی توسط دستیار گوگل با صدای بلند خوانده می شوند. اگر قصد دارید یک اسنیپت ویژه برای سایت خود به وجود آورید، باید نکاتی را بدانید:
مثلا اینکه بسیاری از مبتدیان به دنبال عبارت های دنباله دار مانند سوالات هستند، سوالاتی مانند اینکه “چگونه طراحی سایت را یاد بگیرم ؟ ” همینطور بسیار سوالات مختلف دیگر در مورد نحوه تبلیغات در گوگل، نقد فیلم، توضیح در مورد یک موزیک و …
شما زمانی یکی از این اسنیپت ها را در اختیار خواهید داشت که بتوانید محتواهای خود را با قالب مناسب آن مطابقت دهید. ابتدا باید مطمئن شوید که در محتوای خود به سوالات کلیدی مرتبط به طور واضح و مختصر پاسخ داده باشید. می توانید آن سوال و جواب ها را با لیست های که جدول دارند، در مطلب خود قرار دهید.
3.پایداری
درست مانند ترند دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 مردم هم بطور مشابه علاقمند به محیط زیست هستند. آن ها می خواهند مطمئن شوند که برند هایی که از آن ها پول می گیرند به همان اندازه برای کره زمین نگران هستند. با توجه به اینکه 81٪ از مصرف کنندگان به شدت احساس می کنند شرکت ها باید به بهبود محیط زیست کمک کنند. آنچه که ما شاهد آن هستیم افزایش محبوبیت برای برندهای پایدار و سازگار با محیط زیست، به ویژه برای مصرف کنندگانی که حامی محیط زیست هستند.
این موضوع فراتر از محصولات غذایی و خوراکی رفته است. هر برندی که با هر نوع محصولی که ارائه می دهد. می تواند یک سری اعمال مراقبت از محیط زیست را رعایت کند.
نکته کلیدی پایداری شما از طریق برند و محتوا این است که محیط بخشی از هویت شما باشد. روش های زیادی برای برند شما وجود دارد که بتوانید دوست دار محیط زیست بودن را به مخاطبان خود انتقال دهید. از قبیل نمایش یک بنر برجسته روی سایت خود، یا بحث های سریالی روی شبکه های اجتماعی. حتی می توانید روش های هوشمندانه تری را بکار برید. مانند کیف های حمل بار قابل بازیافت مجدد یا پوشش تم های سبز از طریق هویت بصری ای که برای برند خود می سازید.
ایجاد یک لندینگ پیج رقابتی درجه یک که به خوبی نیز تبدیل شود کار چندان ساده ای هم نیست. بسیاری عنصر مهم وجود دارد که باید با توجه به علم روانشناسی، پرسونای مخاطب و نیازهای مشتریان یا نیاز دارند به خاطر بسپارید. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با نکات مهم در طراحی لندینگ پیج مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
4. مسدود کننده آگهی بلاکر
همه ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 مثبت نیستند. انتظار می رود تا 21% از کاربران اینترنت در سال 2021 از اد بلاکر یا مسدود کننده های تبلیغات استفاده کنند. اد بلاکر ها باعث می شود بسیاری از تبلیغات مانند PPC و پوش نوتیفیکشن به طور اتوماتیک حذف شود. به کاربر نمایش داده نشود و اگر شما از این نوع تبلیغات استفاده کنید، ممکن است بسیاری از افرادی که جزو بازار هدف شما هستند ولی از اد بلاکر استفاده می کنند را از دست بدهید.
اگر تبلیغات شما قربانی اد بلاکر ها شوند. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که رویه تبلیغاتتان را عوض کنید. اینکه بخواهید مشتریان بالقوه ی خود را به نحوی متقاعد کنید که از اد بلاکر استفاده نکنند. بیهوده ترین راه ممکن است. پس بودجه ای که برای تبلیغات خود در نظر گرفته اید را بر روی موارد دیگری تنظیم کنید. مثلا مارکتینگ تاثیر گذار با محتواهای تضمین شده.
5. سئو عکس و فیلم برای جستجوی بصری
شما می دانید که عکس ها و فیلم ها را می توانید با تایپ کلمه کلیدی آن ها جستجو کنید و بیابید. حتی می دانید که می توانید یک تصویری که از قبل دارید را در گوگل بارگزاری کنید. سایر نتیجه های مربوط به آن را مشاهده کنید. جالب اینجاست که بسیاری از کاربران اینترنت این موارد را می دانند و برای جستجوهای بصری خود از این تکنیک ها استفاده می کنند.
این موارد به طور کلی چشم انداز کلی سئو را تغییر داده است. باعث شده که تمام بار سئوی یک وب سایت بر روی محتوای متنی آن نباشد و ویدیو و عکس ها هم تاثیر زیادی داشته باشند. برای افزایش نتایج جستجوی بصری لازم است شما مطمئن شوید تصویر و ویدیوی مناسبی برای مطالب خود در نظر گرفته اید.
اصول اولیه سئوی عکس و فیلم :
- همیشه متن جایگزین یا همان Alt را در توضیحات تصویر خود قرار دهید.
- تصاویر را به نقشه سایت (سایت مپ) خود اضافه کنید یا یک سایت مپ مخصوص تصاویر ایجاد کنید.
- کلمات کلیدی مورد نظر سئو را در نام فایل تصویر خود قرار دهید.
- از تصاویر و فیلم های با کیفیت بالا ازجمله HD استفاده کنید.
علاوه بر این، اگر صاحب برند تجاری الکترونیکی هستید با Google Lens آشنا شوید. تکنیک های سئوی خود را به درستی مدیریت کنید. با همین روش از سایر رقبای خود که این اصول را رعایت نکرده اند، پیشی بگیرید.
6. محتوای تعاملی
محتوای تعاملی مدت زیادی است که در الگوریتم های گوگل مورد توجه قرار گرفته است. حالا به عنوان یکی از مهم ترین روش های سئو شناخته می شود. محتوای تعاملی فقط مشارکت کاربران را ارتقا نمی دهد. بلکه لذت کاربر از مطالعه ی مطالب شما را هم بهبود می بخشد.
محتوای تعاملی مانند آزمون ها، سوالات باز، نظرسنجی ها، مسابقات، نتایج ارائه شده، ابزارک های ماشین حساب و غیره می توانند برای برند شما شگفت انگیز باشند. این موارد علاوه بر اینکه مدت زمان حضور کاربران در وب سایت شما را افزایش می دهند. باعث می شوند الگوریتم های گوگل مجاب شوند که سایت شما کاربر پسند است. باعث می شوند که کاربران هم از حضور در وب سایت یا شبکه های اجتماعی شما لذت ببرند.
محتوای تعاملی باعث می شود این اجازه به کاربران داده شود تا بتوانند صحبت ها، نظرات و انتقادات و پیشنهاداتشان را با شما در میان بگذارند. هم ارتباط خودمانی تری با برند شما برقرار کنند. هم اینکه از اطلاعاتی که از این ارتباطات بدست می آورید، می توانید بفهمید که کاربران شما بیشتر دنبال چه چیزی هستند. از اولویت های آن ها جهت بهبود محصولات یا وب سایت خود استفاده کنید.
7. تقسیم بندی مشتری
ترند دیگری که جدید نیست اما خیلی محبوب است تقسیم بندی مشتری است. ایده ساده ای است: به جای اینکه تعداد کمی از گروه های بزرگ مارکتینگ که مخاطبان عام را هدف قرار می دهند داشته باشید، بهتر است تعداد زیادی از گروه های مارکتینگ کوچک که مخاطبان خاص را هدف قرار می دهند داشته باشید.
تقسیم بندی مشتری به معنای گروه بندی مخاطبان هدف شما بر اساس ویژگی ها یا رفتارهای خاص است. مانند جمعیت یا عادات خرید آن ها. این به شما اجازه می دهد دقیق تر محتوای خود را با توجه به سلیقه آن ها تنظیم کنید. به عنوان مثال، داشتن دو لیست ایمیل جداگانه برای مصرف کنندگان بزرگ و کوچک و ارسال خبرنامه های مختلف برای هر کدام از محصولات متفاوت.
این استراتژی بهترین عملکرد را برای شخصی سازی و تعامل با مشتری دارد. چون دنبال کنندگان شما مطالب دست چین شده را دریافت می کنند. فراتر از لیست های ایمیل می توانید مشتریان خود را برای گرفتن تبلیغات تخصصی در سایت های مختلف تقسیم کنید. گروه هایی از مطالب وبلاگ و محتوای رسانه های اجتماعی برای چندین انجمن
8. سئوی محلی (Local Seo)
گوگل به طور مدام الگوریتم سئوی محلی خود را به روز می کند. پس اگر شما صاحب یک کسب و کار محلی هستید. باید به طور مداوم ظاهر کسب و کار خود را به روز کنید.
سئوی محلی چیست ؟
به طور مثال شخصی به دنبال یک مرکز طراحی سایت می گردد. زمانی که آن را در گوگل جستجو می کند، نزدیک ترین مراکز به او که توسط لوکیشن مرورگر شناسایی می شوند، در ابتدا به او معرفی می شوند. پس احتمالا متوجه شدید که سئوی محلی چقدر می تواند مهم باشد.
در حال حاضر می توان گفت که سئو محلی حتی از سئو غیر محلی (گسترده) نیز قدرتمندتر است. چرا که بیشتر خریداران ترجیح می دهند از جایی خرید کنند که به آنها نزدیک تر باشند. اگر هم قرار است که بصورت حضوری به آنجا مراجعه کنند، زمان کمتری را در رفت و آمد باشند.
بازاریابی محتوا یکی از مهم ترین استراتژی هایی است که بازاریابان دیجیتال به کار می گیرند. اهمیت موفقیت در تبلیغات سئو به طور فزاینده ای افزایش می دهد. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با بازاریابی محتوا محلی مقاله زیر را از دست ندهید.
برای شروع سئوی محلی، باید توسط Google تhیید شوید. برای این کار باید در Google My Business ثبت نام کنید. مشخصات موقعیت کسب و کار خودتان را در آنجا وارد کنید. این به شما کمک می کند تا در لیست نتایج گوگل رتبه بالاتری داشته باشید. همچنین به شما این فرصت را می دهد که اطلاعات بیشتری در مورد شرکت خود به جستجوگران آنلاین ارائه دهید.
علاوه بر این، شما مجبور هستید بصورت یکپارچه کلمات کلیدی محلی خود را به طور برجسته در استراتژی سئو خود قرار دهید. مثلا می توانید به طور مشخص، نام شهر یا محله ای که کسب و کار شما در آنجا واقع است را به عنوان یک کلمه کلیدی برتر اولویت بندی کنید، یا می توانید یک کلمه کلیدی دیگر را با آن ترکیب کنید.
نکته پایانی : فراموش نکنید که 8 ترند بازاریابی دیجیتال مدام در حال پیشرفت هستند
درباره آرمین حیدری
من آرمین حیدری فعالیت در زمینه خلبانی و همچنین دانشجوی رشته مهندسی شیمی از دانشگاه علوم تحقیقات علاقه مند به سئو و تولید محتوا سایت ؛ و دوستدار محیط زیست، حیوانات و ورزش
سایر نوشته های آرمین حیدریمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نکات استراتژی بازاریابی آنلاین برنده برای مارکت پلیس
درباره Medium بیشتر بدانید
تامبلر (Tumblr) چیست
هوش مصنوعی در سئو
افزایش فالوئر در لینکدین
نقش تایید اجتماعی در طراحی سایت
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
Besyar Awliii Armin Jan ??
خیلی ممنون.