نکات طراحی سایت چند زبانه
یک سایت چند زبانه به گسترش کسب و کار و خدمات شما در بازارهای جهانی کمک زیادی می کند. در این مقاله نکات طراحی سایت چند زبانه را بررسی خواهیم کرد. طراحی این نوع سایت معمولا در محل هایی بهتر است که چند زبان و یا گویش مختلف دارند. اما یک مسئله ای که بسیار مهم است این است که اگر شما سایت خود را برای مثال با زبان انگلیسی تجهیز کنید. می توانید در بازارهای جهانی به صورت بین المللی کار کنید. پس نمی توان این موضوع را دست کم گرفت. با رایانیتا همراه باشید تا به بررسی کامل این موضوع بپردازیم.
سایت چند زبانه
در ابتدا بهتر است با کلیت این نوع سایت ها آشنا شوید. سایت چندزبانه سایتی است که با توجه به زبان کاربر، میتواند محتوای نوشته شده به زبان او را در اختیارش قرار دهد. تشخیص زبان کاربر به چندین روش قابل تشخیص است:
- زبان مرورگر کاربر
- حدس زدن زبان با توجه به IP کاربر
- تعیین زبان با توجه به لوکیشین کاربر
- سوال از کاربر در هنگام ورود به سایت برای تعیین زبان
یکی از نکات حیاتی که در رابطه با این موضوع وجود دارد این است که علاوه بر این که زبان کاربر باید در سایت تشخیص داده شود. یک سایت چندزبانه باید قادر باشد تا اطلاعات لازم برای تعیین زبان سایت را در اختیار گوگل قرار دهد. چون که گوگل در اکثر مواقع پیش از هدایت کاربر به سایت، می خواهد زبان او را بداند تا بتواند کاربر را به صفحات مناسب او هدایت نماید.
نحوه ساخت سایت چند زبانه
اگر وب سایت شما با وردپرس ساخته شده باشد. تقریبا می توان گفت کار سختی در پیش ندارید. کافی است با نصب یک افزونه این امکان را به سادگی برای وب سایت خود فراهم کنید.
در حال حاضر دو افزونه WPML (wordpress multilingual) و polylang جزو بهترین ها و ساده ترین ها برای این موضوع هستند. اما اگر وب سایت شما وردپرسی نیست شما می توانید این موضوع را با برنامه نویس وب سایت در میان بگذارید تا کارهای لازم را انجام دهد.
اگر شما هم قصد طراحی و ساخت یک وب سایت را دارید اما نمی دانید که از طراحی های آماده استفاده کنید یا طراحی های اختصاصی. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید!!!
مزایا و معایب سایت چند زبانه
قبل از این که به نکات طراحی سایت چند زبانه به بپردازیم بهتر است شما را کمی با مزایا و معایب این کار آشنا کنیم.
مزایا
قطعا طراحی سایت چند زبانه دارای مزایای بسیار زیادی است. اما ما به تعدادی از آن ها که بسیار مهم هستند می پردازیم.
۱) افزایش بازدید مخاطبان
شما با چند زبانه کردن سایت خود قادر خواهید بود مخاطبانی را از کشورهای دیگر نیز جذب کنید. همچنین یکی از مواردی که اکثر افرادی که در حال یادگیری زبان های خارجه هستند به آن نیاز دارند مقالات همراه با ترجمه است. در این صورت وب سایت شما بهترین گزینه برای این گونه افراد خواهد بود. که همین امر سبب افزایش بازدید از سایت شما خواهد شد.
۲) ساخت ارتباطات بین المللی
اگر شما در حال ارائه خدمات خاصی هستید که قابلیت گسترش به خارج از کشور را داراست. شما با داشتن یک سایت چند زبانه سرمایه گذاران و افراد زیادی را می توانید به سمت خود هدایت کنید. با این روش شما می توانید ارتباطات بسیار زیادی را بسازید که همین امر سبب فروش بیشتر شما خواهد شد. همچنین همیشه افرادی وجود دارند که علاقه مند به کار کردن با افراد خارجی باشند. پس شما به راحتی در مقابل چشمان این افراد قرار خواهید گرفت.
۳) دریافت اعتبار بیشتر از گوگل
هنگامی که گوگل سایت شما را بررسی می کند و متوجه استفاده از چند زبان در آن می شود. می فهمد که شما برای مخاطبان خود ارزش زیادی قائل شده اید و قصد دارید به صورت حرفه ای در محیط اینترنت فعالیت کنید. پس گوگل نیز به شما اعتبار اضافه تری می دهد تا سایت شما بتواند در صورت مفید بودن به رشد خوبی برسد. اما فراموش نکنید که این کار چندان ساده نیست و شما باید بسیاری از فاکتور ها را رعایت کنید.
معایب
از آن جایی که هر چیزی که همراه با مزایا و نکات مثبت است قطعا نکات منفی و معایبی هم دارد. طراحی سایت چند زبانه هم از این قانون خارج نیست پس به تعدادی از معایب آن می پردازیم.
یکی از پایه ای ترین و اساسی ترین مواردی که در طراحی این نوع سایت ها باید به آن توجه شود ترجمه است. شما باید تا زمانی که سایتتان پابرجاست باید به ترجمه تمام مواردی که در سایت قرار می دهید بپردازید. حال تصور کنید یک متن یا موضوع به صورت سنتی باشد و فقط در یک کشور مرسوم باشد. یعنی در صورت ترجمه آن موضوع، مخاطب نتواند درک درستی از آن پیدا کند. در این صورت سایت شما با افزایش نرخ پرش همراه خواهد شد. زیرا مخاطب خارجی زبان وارد سایت شما می شود و پس از خواندن مطالب سایت نمی تواند درک درستی از آن پیدا کند و از سایت به سرعت خارج می شود. این موضوع بسیار حساس و پر اهمیت است که نباید از آن غافل شد.
۱) مشکل در ترجمه
۲) هزینه ترجمه
یکی از هزینه هایی که همیشه گریبان گیر شما خواهد بود موضوع ترجمه است. یعنی اگر شما توانایی ترجمه کردن مطالب را به صورت شخصی نداشته باشد. باید این کار را به یک مترجم بسپارید. قطعا شما باید صورت همیشگی به پرداخت این هزینه بپردازید که ممکن است پس از مدتی آزار دهند به نظر برسد. همچنین باید دقت زیادی در انتخاب مترجم داشته باشید که مقالات و موضوعات وب سایت شما را به درستی ترجمه کند که همین امر سبب افزایش قیمت آن مترجم می شود. پس قبل از انجام این کار حتما به موضوعات آینده آن نیز توجه داشته باشید.
۳) مشکل در سئو
یک سایت بدون سئو اینطور به نظر می رسد که اصلا وجود خارجی نداشته باشد. پس سئو یکی از موارد مهم و اساسی در طراحی هرگونه سایتی است. یکی از مشکلات بسیار شایع در هنگام طراحی سایت چند زبانه سئو آن است. برای مثال باید شما تمامی مطالب را به صورت جدا با زبان های مختلف در سایت قرار دهید. اگر به درستی این موارد تفکیک نشوند قطعا به سئو سایت آسیب جدی خواهد رسید.
نکات طراحی سایت چند زبانه
۱) محتوای سایت
محتوا یکی از اصلی ترین موارد برای SEO سایت است. در هنگام نوشتن محتوا و سپس ترجمه آن باید به موارد نگارشی و تطبیق دادن محتوایتان با زبان های مختلف توجه ویژه ای داشته باشید. همچنین انتخاب کلمات کلیدی شما باید با توجه به منطقه و زبانی که هدف شماست انجام شود که کار دشواری است. مشکلی که وجود دارد این است که شما نمی توانید کلمات کلیدی خود را توسط مترجم گوگل ترجمه کرده و استفاده کنید. شما باید بدانید مخاطبین منطقه مورد نظر شما از چه کلماتی استفاده می کنند. همچنین باید تفاوت های فرهنگی را نیز مد نظر داشته باشید. راه حلی که برای این مشکلات وجود دارد استفاده از مترجم متعلق به کشور های مورد نظر است. اگر به ترجمه اهمیت ندهید نمی توانید مخاطبین جدید خود را راضی نگه دارید.
۲) ساختار دامنه
انتخاب دامنه در رشد سایت شما تاثیر بسیار زیادی دارد. چرا که اگر دامنه شما از نظر مخاطبان کشورهای دیگر بی معنی باشد از ورود به سایت شما خودداری خواهند کرد. گزینههایی برای انتخاب صحیح ساختار دامنه برای شما قرار داده ایم:
یکی از اولین نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که شما باید دامنه اینترنتی را مختص به هر کشور مانند de ( در اینجا به طور مثال برای آلمان ) به طور جداگانه در نظر بگیرید. این روش را CCTLD میگویند که یکی از کارهای معمول برای ساختار URL بر اساس زبان انتخابی است. در این روش به موتورهای جستجو سیگنالی ارسال میشود که مشخص میکند هر دامنه متعلق به چه زبانی است.
شما می توانید از subdirectories برای تعیین کشور هدف خود استفاده کنید. برای مثال nova.com/de اصولا subdirectories برای دسته بندی محتوای سایت استفاده میشود. اما برای تعین زبان وب سایت هم می توان از آن استفاده کرد. یکی از مشکلات استفاده از این روش این است که برای کاربر تشخیص بین دسته بندی محتوا یا نوع زبان مشکل خواهد بود.
برای رفع این مشکل شما میتوانید از یک subdomain مانند academy,nova.com استفاده کنید. ایجاد این نوع دامنه ها راحت بوده و برای موتورهای جستجو قابل تشخیص است که هر دامنه متعلق به کدام موقعیت جغرافیایی است.
۳) تگ hreflang
این تگ یکی از تگ های کاربردی است. hreflang تگی است که با استفاده از آن می توانید همه نشانیهای اینترنتی متفاوت را که محتوای یکسانی در سایت شما دارد را مشخص کنید. این نشانیهای اینترنتی میتوانند محتوای یکسان در یک زبان متفاوت را مشخص کنند. زمانی باید از این تگ استفاده کنید که سایت شما دارای یک محتوا در چند زبان مختلف است و یا سایت شما دارای محتوا برای مناطق مختلف جغرافیایی اما به یک زبان است.
سخن پایانی
امیدواریم از خواندن مقاله نکات طراحی سایت چند زبانه لذت برده باشید. به خاطر داشته باشید که یک سایت چند زبانه می تواند همانند یک شمشیر دو لبه عمل کند پس در راه اندازی آن بسیار دقت کنید. شما همراهان عزیز می توانید نظرات و تجربیات ارزشمند خود را در قسمت نظرات با ما در اشتراک بگذارید. شاد و موفق باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید