تفاوت شتاب دهنده و سرمایه گذار خطرپذیر
در این مقاله از رایانیتا میخواهیم به تفاوت شتاب دهنده و سرمایه گذار خطرپذیر بپردازیم. در دنیای امروز واجب برای کسب درآمد بیشتر بایه سری مفاهیم بیشتر آشنا باشیم . حالا بیایید هر کدام را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار بدهیم تا موضوع را بهتر متوجه بشوید. با ما در ادامه مقاله تفاوت شتاب دهنده و سرمایه گذار خطرپذیر همراه باشید.
شتابدهنده
شتابدهنده در واقع شرکتهایی هستند که ایدههای جدید را مورد بررسی قرار داده و روی آنها سرمایهگذاری میکنند. این شرکتها به کسانی که ایده نو دارند، کمک میکنند تا بتوانند با کمک آنها ایدههای خود را به مرحله عملی درآورند.
روند کار به این صورت است که پس از انتخاب ایده برتر، شتابدهنده مبلغی را در اختیار استارتاپ قرار میدهد و استارتاپ به همراه تیم خود برای اثبات طرحش و به مرحله تجاری رساندن آن چند ماه زمان دارد. در عوض این کمک مالی که شتابدهنده به استارتاپ میکند، درصدی از سهام استارتاپ را نیز برمیدارد.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که الان استارتاپ یعنی چه؟ استارتاپ به زبان ساده یعنی همان ایده جدید
علاوه بر کمک مالی، شتابدهنده امکانات و حتی فضا در اختیار استارتاپ منتخب قرار میدهد و همچنین مربیان و مشاوران حرفهای نیز بر کار تیمها نظارت میکنند و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار میدهند. بصورت خلاصه می توان گفت شتابدهنده، مرکزی است که امکان رشد سریع شرکتهای استارتاپی را فراهم می کند.
علت فعالیت شتابدهنده
تیمی که با شتابدهنده همکاری داشته قطعا یه سر و گردن از تیمی که همکاری نداشته است بالاتر است. آن دو را مقایسه کنیم، متوجه می شویم که تیمی که با برنامه شتابدهنده همراهی داشته است، در دستیابی به پیشرفت در کسب و کار خود بهتر عمل کرده است.
در واقع، هدف مجموعه شتابدهنده این است که از شرکتهای نوپا را حمایت کنند و پیشرفت آنها را سرعت ببخشند. حمایت آنها هم بهصورت مالی است و هم در اختیار قرار دادن فضای کسب و کار اداری است.
کسی که بخش اعظمی از خاطرات دنیای کودکی ما را به وجود آورده است. کسی نیست جز والت دیزنی او یکی از ثروتمند ترین افراد جهان در حوزه کسب و کار است. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با والت مقاله زیر را از دست ندید. (;
منبع اصلی درآمد شتابدهنده
حالا سوال اصلی اینجاست که منبع درآمد شتاب دهنده ها از کجاست؟ پاسخ راحت است. منبع اصلی درآمد شتابدهنده ها، سهامهای شرکتهای تحت حمایت خود است مثل توییتر .
منبع اصلی درآمد شتابدهنده، سهامهای آتی شرکتهای تحت حمایت خود است. دو نمونه از استارتاپهای موفق جهانی که از طریق شتابدهندهها رشد کرده و هماکنون کسب و کارهای بزرگی هستند، تویتر و دراپ باکس هستند.
شتابدهندهها قبل از آغاز فعالیت خود با صاحبان کسب و کار قرارداد بسته و بخشی از سهام شرکت را میخرند. در این صورت اگر ایده و کسب و کار به نتیجه برسد، شتابدهندهها جز سهام داران شرکت بوده و سود سالانه دریافت خواهند کرد.
سرمایه گذار خطرپذیر
سرمایه گذاری خطرپذیر یا سرمایه گذاری جسورانه ویا VC که مخفف Venture capital بوده ، عبارت است از تأمین سرمایه لازم برای کسب و کارهای نوپا (استارتاپ ها) و کارآفرین که مستعد جهش و رشد ارزش هستند.
این شرکت ها در مراحل ابتدایی رشد و پیشرفت خود، مورد توجه سرمایه گذارانی هستند که با وارد کردن سرمایه، کمبود نقدینگی شرکت های کارآفرین را جبران کرده و در گروه سهام داران آنها قرار میگیرند.
سرمایه گذار خطرپذیر با مدیریت ، برنامهریزی در افزایش قیمت سهام این شرکت ها نقش مهمی ایفا میکند.
علت سرمایه گذار خطرپذیر
یکی از مشوقهای اصلی برای سرمایه گذاران خطرپذیر، دریافت بازده بسیار زیاد در کسبوکارهای پر ریسک است. ارزش سهام استارتاپ ها به دلیل رشد سریع کسب و کار، احتمال موفقیت چشم گیر در آینده را دارد. همچنین ممکن است در طی چند سال تا چندین برابر رشد کند.
انواع سرمایه گذاری خطرپذیر
- سرمایهگذاری خطرپذیر سازمانی
- سرمایهگذاری خطرپذیر منفرد
1-سرمایهگذاری خطرپذیر سازمانی
سرمایهگذاری سازمانی آن دسته از شرکتها و موسسات هستند که دارای افراد حرفهای تمام وقت به منظور یافتن و تامین مالی طرحهای جدید با ریسکی مناسب هستند.
شرکتهای سرمایهگذاری، صندوقهای سرمایهگذاری، صندوقهای بازنشستگی، بنیادهای خیریه و صندوقهای وقفی در گروه سازمانی قرار میگیرند.
2-سرمایهگذاری خطرپذیر منفرد
سرمایه گذاری منفرد که فرشتگان کسب و کار نامیده میشوند. افراد ثروتمندی هستند که عموما به سرمایهگذاری در طرحها به صورت شخصی می پردازند.
آن ها افرادی هستند که در کسب و کار آشنایان خود سرمایه گذاری میکنند. گروهی دیگر با پیشزمینه فنی، در کنار یکدیگر گرد آمدهاند تا سرمایه خود را در اختیار یک صنعت خاص قرار دهند.
صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر
صندوقهای سرمایه گذاری خطرپذیر (VC Fund) توسط شرکتهای سرمایه گذاری خطرپذیر تاسیس میشوند. در این صندوقها تعدادی شریک سرمایهگذار (LP) و تعدادی شریک اداره کننده (GP) حضور دارند. شرکای اداره کننده در واقع از اعضای شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر موسس هستند. تصمیمگیری در خصوص ورود به و خروج از طرح های سرمایه گذاری را بر عهده دارند.
VC Fund ها، سهام شرکتهای نوپا یا استارتاپها را خریداری کرده و پرتفویی از تعداد شرکتهای مشابه تشکیل میدهند. این صندوق ها معمولا سرمایه و منابع مالی خود از طریق سرمایه گذاران خارجی، موسسات مالی و اعتباری خصوصی، سرمایه گذاران شخصی، بانک ها و … تامین می کنند.
ویژگی های سرمایه گذاری خطرپذیر
- توجه به شرکتهای نوظهور
- خطرپذیری
- دیدگاه بلند مدت
- ارزیابی همه جانبه
- مدیریت
- سودآوری
- مشارکت در مدیریت شرکتها
- مشارکت در مالکیت شرکتها
- خروج از سرمایهگذاری
استیو بالمر کسی که بعد از بیل گیتس به سمت مدیرعاملی ماکروسافت دست یافت. وی در مدت مدیرعاملی خود تغییرات بسیاری را در ماکروسافت ایجاد نمود. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با بالمر حتما یک سری به مقاله زیر بزنید.
خطرپذیر بودن این نوع از سرمایه گذاری
سرمایهگذار خطرپذیر نسبت به سرمایهگذاران فعال در دیگر طبقههای دارایی مانند بورس سهام، صندوقهای با درآمد ثابت، بانک، املاک و مستغلات و…ریسک بسیار بیشتری را متحمل میشود.
به بیان دیگر سرمایه گذار خطرپذیر با توجه به مرحله توسعه استارتاپ در معرض ریسکهای متفاوتی از قبیل تشکیل تیم، نمونه اولیه محصول، تناسب محصول با بازار هدف، درآمدزایی، مقیاس پذیری، گسترش کسب و کار و… قرار خواهد گرفت. بنابراین ویژگی خطرپذیر بودن علاوه بر ریسکهای بسیار در این نوع سرمایهگذاری، به احتمال بسیار کمِ موفقیتهای بسیار بزرگ در استارتاپها بر میگردد.
درباره آرمین حیدری
من آرمین حیدری فعالیت در زمینه خلبانی و همچنین دانشجوی رشته مهندسی شیمی از دانشگاه علوم تحقیقات علاقه مند به سئو و تولید محتوا سایت ؛ و دوستدار محیط زیست، حیوانات و ورزش
سایر نوشته های آرمین حیدری
دیدگاهتان را بنویسید