نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی حرفه ای
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی حرفه ای بپردازیم. خب اگر شما وب مستر باشید و یا در حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو فعالیت داشته باشید. نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی حرفه ای برای شما بسیار اهمیت دارد. اگر نتوانید رپورتاژ آگهی را به خوبی پیاده سازی کنید، زحمات و هزینه های زیادی به هدر می روند. شما باید بدانید که رپورتاژ آگهی در ظاهر ساده است. اما اگر حرفه ای نوشته نشده باشد هیچ تاثیری نخواهد داشت. با ما در ادامه مقاله نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی حرفه ای همراه باشید تا به بررسی این موضوع مهم بپردازیم.
رپورتاژ آگهی چیست؟
در ابتدا قبل از بررسی نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی حرفه ای باید درک درستی از رپورتاژ آگهی داشته باشیم. رپورتاژ آگهی یه تبلیغ از محصول و یا خدمات شماست. که به معمولا به سایت های خبری و پربازدید در قالب یک مقاله داده می شود. دلیل مقاله ای بودن رپورتاژ آگهی هم به دلیل غیر مستقیم بودن و نامحسوس بودن این نوع تبلیغ است. دلیل بازدهی این نوع تبلیغ هم به همین دلیل است. مخاطب وارد سایت موردنظر شده در حال خواندن خبرهای مورد نظر خود است، به مقاله ی شما برخورد می کند که درباره مزایای داشتن یک همزن برقی نوشته اید. پس از بررسی مقاله شما لینکی را مشاهده می کند که به سمت خرید همزن برقی او را به سایت شما هدایت می کند. این فرآیند یک رپوتاژ آگهی است. بد نیست انواع رپورتاژ آگهی را نیز بشناسید.
انواع رپورتاژ آگهی
دانستن انواع رپورتاژ آگهی ها به شما در نوشتن و شناخت اهداف خود از رپورتاژ آگهی بسیار کمک می کند:
1- رپورتاژ آگهی دفاع کننده
اغلب شرکتهای شناخته شده یا به اصطلاح برند، اکثر مواقع در معرض بحران رسانهای قرار دارند. یعنی مورد انتقاد شدید قرار می گیرند. در این مواقع این شرکتها با استفاده از روش هایی تلاش می کنند تا آثار منفی این بحران را کاهش دهند. یا به نفع خود آن را تغییر دهند. یکی از این ابزارها رپورتاژ اگهی است. این نوع برندها با انتشار دفاعیه در قالب رپورتاژ خبری اذهان عمومی را تحت تاثیر خود قرار میدهند.
۲- رپورتاژ آگهی ژورنالیستی
در این نوع رپورتاژ خبری برخلاف دفاعیه، شرکتها نظر رسانهها را به خود جلب میکنند. هدف اصلی استفاده از رپورتاژ ژورنالیستی جلب نظر آن ها برای نوشتن متنی در مورد شرکت است. خبری که به دست ژورنالیستها و در مورد کسبوکار نگارش شود از ارزش خبری بالایی برخوردار است.
۳- رپورتاژ آگهی تصویری
در این نوع، محتوا رپورتاژ آگهی تصویری درون یک عکس قرار دارد. این نوع رپورتاژ بیشتر برای تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا شرکتهایی که قصد تبلیغ و نمایش محصولات خود را دارند از این نوع رپورتاژ خبری استفاده میکنند.
تا این قسمت با نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی حرفه ای آشنا شده اید. پیشنهاد می کنیم حتما برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد رپورتاژ آگهی، مقاله زیر را از دست ندید!
۱- عنوان جذاب رپورتاژ آگهی
یکی از اصلی ترین موارد در نوشتن رپورتاژ آگهی عنوان آن است. در اولین قدم مخاطب به عنوان شما برخورد خواهد کرد. باید بدانید اگر در قدم اول نتوانید مخاطب را راغب کنید که رپورتاژ شما را بخواند، نباید انتظار بازخورد عالی از متن را داشته باشید. حتما برای نوشتن عنوان به اندازه متن رپورتاژ وقت صرف کنید. سعی کنید که عنوان شما اغراق آمیز نباشد. برای مثال از کلماتی مثل بهترین،برترین،زیباترین به هیچ وجه استفاده نکنید.
۲- شناخت مخاطب مورد نظر
فرض کنید در زمینه فروش وسایل ورزشی فعالیت می کنید. قطعا اکثر مخاطبان هدف شما افراد جوان و ورزشکار خواهند بود. پس شما باید متن رپورتاژ خود را با توجه به این مخاطبان تهیه و تنظیم کنید. این کار باعث جذب بیشتر این افراد به مقاله شما می شود. حتی اگر بتوانید از اطلاعات تخصصی حوزه خود در رپورتاژ استفاده کنید به آن ارزش و اعتبار بیشتری می بخشید.
۳- بخش بندی رپوتاژ
شما با بخش بندی کردن مطالب رپورتاژ به خواننده مطلب کمک می کنید که زودتر به مقصود خود برسد. برای مثال هنگامی که مطلب شما درمورد کاهش وزن است و مخاطب شما می خواهد جدا از همه موارد مقاله بفهمد که دلایل کاهش وزن چه مواردی است. شما با بخش بندی مطالب رپوتاژ آگهی خود او را سریع تر به سمت مطلب مورد نظرش هدایت می کنید. همین امر باعث ایجاد احساس رضایت مخاطب می شود که ممکن است به جذب و فعالسازی او نیز ختم شود. همچنین با وجود بخش بندی های خوانایی نوشته شما نیز بالاتر می رود.
۴- تبلیغ غیر مستقیم
باید بدانید یکی از اصلی ترین و پایه ای ترین ارکان یک رپورتاژ آگهی حرفه ای، غیرمستقیم بودن آن است. رپورتاژ باید به نحوی نوشته شود که مخاطب احساس نکند در حال هدایت شدن به سمت خرید یک محصول است. اکثر افراد هنگامی که احساس کنند که انتخاب آنان محدود شده است. کلا از خرید آن محصول سر باز می زنند. پس تا جای ممکن سعی کنید محتوا رپوتاژ آگهی شما اشاره غیرمستقیم به محصول یا خدمات شما داشته باشد.
5- استفاده از تصویر
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بعضی از شرکت ها و حتی برند های معروف در رپوتاژ آگهی خود از تصاویر برای انتقال بهتر اطلاعات استفاده می کنند. تحقیقات ثابت کرده اند که اگر اطلاعاتی توسط تصویر به مخاطب منتقل شود. ماندگاری آن در ذهن مخاطب بیشتر خواهد بود. پس حتما از این مورد به سادگی عبور نکنید. البته استفاده از تصویر را در حد معقول انجام دهید و از استفاده بیش از اندازه آن پرهیز کنید.
6- استفاده از داستان
حتما برای شما هم انتقال اطلاعات توسط یک داستان بسیار جذاب است. اکثر افراد هنگامی که به یک داستان برخورد می کنند حتی اگر به دنبال آن نبوده باشند. سعی می کنند تا انتها آن را دنبال کنند تا از پایان آن مطلع شوند. شما می توانید اطلاعات درباره برند خود و یا محصول و خدماتتان را در قالب یک داستان برای مخاطب بازگو کنید. با این روش می توان تا حدودی مطمین شد که مخاطب داستان را تا انتها دنبال می کند.
۷- قانون هشتاد بیست
شاید این قانون به طور کلی قابل تعمیم به اکثر رپوتاژ ها نباشد اما بد نیست آن را مد نظر قرار دهیم. شما باید در متن رپورتاژ آگهی خود بیش تر از ۲۰ درصد متن خود را برای تبلیغ استفاده نکنید. در واقع ۸۰ درصد متن شما باید فقط شامل دادن اطلاعات و ایجاد دیدگاه کلی برای مخاطب باشد. در غیر این صورت مخاطب با یک نگاه کلی به رپورتاژ آگهی شما متوجه خواهد شد که قصد شما فقط تبلیغ و فروش محصول و خدماتتان است.
۸- بی حاشیه بودن متن
سعی کنید هنگام نوشتن از به حاشیه بردن مطلب و گمراه کردن مخاطب دوری کنید. باید متن دارای انسجام و ساختار درست برای خواندن باشد. اگر هر گوشه ی متن به داستانی جدا و به دور از مطلب اصلی اشاره کند. باعث می شود رپورتاژ شما بسوزد. یعنی مخاطب حتی اگر تا انتها رپورتاژ شما را دنبال کند باز هم نمی تواند به یک نتیجه گیری کلی درباره شما یا محصولات و خدماتتان داشته باشد.
نکته مهم هنگام جذب مخاطب بکار گیری شیوه تبلیغ نویسی صحیح است. تا سرمایه خود را در تبلیغات از دست ندهید. به همین منظور پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید.
سخن پایانی
امیداوریم که از خواندن این مقاله به طور کلی یک آشنایی نسبی با نحوه نوشتن یک رپورتاژ آگهی موفق داشته باشید. شما همراهان عزیز رایانیتا ما را با بیان نظرات ارزشمند خود در قسمت نظرات بسیار خوشحال خواهید کرد. تجربیات شما می تواند چراغی در مسیر تاریک و پر پیچ و خم دیگران باشد پس از بیان نظرات پر بار خود دریغ نکنید.شاد و موفق باشید!
درباره ایوب اخلج
تو کارم خیلی مصمم هستم و اگه بخوام کاریو انجام بدم همه تلاشمو میکنم تا در نهایت بهترین عملکرد رو داشته باشم، عاشق دنیای it هستم و هرچیزی که حس کنم میتونه برام مفید باشه رو شروع میکنم به یادگیری و همیشه خودم رو به روز نگه دارم و سعی میکنم به جای کلمه ی "نمیدونم" از کلمه ی "هنوز نمیدونم" استفاده کنم.
سایر نوشته های ایوب اخلج
دیدگاهتان را بنویسید