تاثیر تفکر مثبت در زندگی
در این مقاله از رایانیتا می خواهیم به بحث تاثیر تفکر مثبت در زندگی بپردازیم. بر اساس تحقیقات، کسانی که مثبت اندیش هستند از سلامت بیشتری برخوردارند و استرس کمتری دارند. همچنین از رفاه عمومی بیشتری نیز برخوردارند. به گفته سوزان سگرستروم (محقق روانشناسی مثبت) “این موضوع مربوط به فعالیت های ارزشمند انسان است.” تعدادی از مطالعات نشان می دهد که افراد خوش بین از سلامت روانی و جسمی بیشتری برخوردارند. با ما در ادامه مقاله تاثیر تفکر مثبت در زندگی همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
فواید مثبت اندیشی
حتی اگر شما به طور طبیعی مثبت فکر نکنید، موارد زیادی وجود دارند که به شما کمک می کنند تا افکار منفی خود را به حداقل برسانید. در ادامه به فواید مثبت اندیشی می پردازیم.
1- تسکین استرس
کسانی که مثبت اندیش هستند در برابر موقعیت های استرس زا بسیار بهتر از افراد دیگر رفتار می کنند. آن ها به جای اینکه ناامید شوند و به چیزهایی که نمی توانند تغییر دهند فکر کنند، برنامه ریزی می کنند و از دیگران مشاوره و راهنمایی می خواهند. از طرف دیگر افراد منفی نگر فکر می کنند که کنترل اوضاع از دست آن ها خارج است و نمی توانند کاری انجام دهند.
2- تقویت سیستم ایمنی
در سال های اخیر محققان دریافتند که طرز نگرش شما تاثیر زیادی روی سیستم ایمنی بدن می گذارد. بنابراین افکار و نگرش شما تاثیر زیادی روی بدن شما می گذارد. در یک مطالعه، محققان دریافتند که فعال شدن مناطق مرتبط با احساسات منفی در مغز، منجر به ضعف پاسخ ایمنی به واکسن آنفولانزا می شود.
سپتون و سگرستروم دریافتند که افرادی که نسبت به یک موضوع خاص یا یک قسمت مهم زندگی خوش بین هستند، نسبت به افرادی که دید منفی تری نسبت به اوضاع دارند، ایمنی بیشتری نشان می دهند.
3- بهبود سلامتی
مثبت اندیشی نه تنها می تواند در کنار آمدن شما با استرس و ایمنی بدن شما تاثیر بگذارد. بلکه بر سلامتی عمومی شما هم تاثیر می گذارد. ازجمله کاهش خطر مرگ بر اثر مشکلات قلبی عروقی، افسردگی کمتر و افزایش طول عمر.
درحالی که محققان هنوز کاملا مطمئن نیستند که چرا تفکر مثبت برای سلامتی مفید است. برخی افراد معتقدند که افراد مثبت اندیش سبک زندگی سالم تری دارند. با کنار آمدن بهتر با استرس و پرهیز ار رفتارهای ناسالم، آن ها می توانند سلامتی خود را بهبود ببخشند.
4- تاب آوری بهتر
تاب آوری به توانایی ما در کنار آمدن با مشکلات اشاره دارد. افراد مقاوم قادرند با قدرت و قاطعیت با بحران یا ضربه روبه رو شوند. آن ها به جای از دست دادن روحیه خود، توانایی غلبه بر مشکلات را دارند. تعجب آور نیست که مثبت اندیشی می تواند نقش مهمی در تاب آوری داشته باشد.
هنگام برخورد و روبه رو شدن با یک مشکل یا چالش، افراد مثبت نگر خیلی خوب می دانند چگونه با آن روبه رو شوند. افراد مثبت اندیش به جای اینکه زانوی غم بغل کنند و نا امید شوند، دست به کار می شوند و از افراد دیگر کمک می گیرند. همچنین محققان دریافت اند که در پی یک بحران مانند جنگ و بلایای طبیعی، افکار و احساسات مثبت نوعی مقابله در برابر افسردگی ایجاد می کند.
خوشبختانه متخصصان معتقدند که این انعطاف پذیری و مثبت نگری را پرورش داد. با پرورش احساسات مثبت، حتی در روبروی شدن با حوادث وحشتناک، افراد می توانند از پاداش های بلند مدت و کوتاه مدت بهره مند شوند. ازجمله مدیریت سطح استرس و…
در دنیای مدرن امروزی یکی از مهم ترین مسائل تربیت فرزندان یکی از مهم ترین موضوعات است. روشن است که با پیشرفت دنیای امروز، شیوه تربیت فرزندان از ارزش زیادی برخوردار است. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را حتما مطالعه نمایید.
آیا خوش بینی همیشه تاثیر گذار است؟
محققان دریافته اند که در برخی موارد خوش بینی ممکن است به خوبی برای شما مفید نباشد. به عنوان مثال افرادی که بیش از حد خوش بین هستند، ممکن است توانایی های خود را بیش از حد ارزیابی کرده و بیش از توان خود به دست آورد. درنهایت منجر به استرس و اضطراب بیشتر می شود.
روانشناسان به جای نادیده گرفتن واقعیت، افکار مثبتی در مورد توانایی شما دارند. نگرش مثبت به چالش ها و تلاش برای استفاده بهینه از موقعیت های بد متمرکز می کنند. اتفاقات بد خواهند افتاد، بعضی اوقات از عملکرد و رفتار دیگران نا امید خواهید شد و آسیب خواهید دید. این به این معنا نیست که همه ی افراد دنیا شما را نا امید خواهند کرد.
در عوض کسانی که مثبت فکر می کنند،واقع بینانه به این موضوع نگاه می کنند و به دنبال روش هایی می روند که شرایط را بهبود ببخشند و ازتجربیات خود استفاده کنند.
چگونه مثبت اندیش باشیم؟
در ادامه به روش های چگونگی مثبت اندیشی می پردازیم:
1- نگران نباشید، لبخند بزنید
مطالعات دانشگاه کانزاس نشان داد که لبخند زدن حتی به صورت ساختگی،باعث کاهش ضربان قلبو فشار خون در شرایط استرس زا می شود. بنابراین شما می توانید با تماشای یک فیلم طنز یا کمدی با خانواده لحظات خوبی را فراهم کنید.
2- به مسائل جور دیگری نگاه کنید
به عنوان مثال به جای استرس در ایجاد ترافیک، به این فکر کنید که می توانید از پس هزینه اتومبیل برآیید. می توانید چند دقیقه ای که در ترافیک هستید موسیقی مورد علاقه تان را گوش دهید. اینکه بپذیرید هیچ کاری در مورد ترافیک نمی توانید انجام دهید.
3- انعطاف پذیر باشید
برای اینکه انعطاف پذیر باشید،باید تاب آوری را تمرین کنید. روش های ساختن تاب آوری:
- روابط خوبی با خانواده و دوستان خود داشته باشد.
- بپذیرید که تغییر بخشی از زندگی است.
- در مورد مشکلات به جای نا امیدی و انتظار برای حل آن ها،خودتان اقدام کنید.
نحوه شناسایی افکار منفی
مطمئن نیستید که افکارتان مثبت یا منفی؟ برخی از اشکال رایج در گفتگو با خود،شامل موارد زیر است:
1- فیلتر کردن
شما جنبه های منفی یک موضوع را بزرگ می کنید و جنبه های مثبت آن را فیلتر می کنید. به عنوان مثال شما در محل کار خود یک کار عالی انجام داده اید و مورد تشویق قرار گرفته اید اما برنامه کار هایتان خیلی زیاد است شما آن تشویق ها را نادیده گرفته و به موضوع برنامه ها می پردازید.
2- شخصی سازی
وقتی اتفاق بدی می افتد شما خود را مقصر می دانید. به عنوان مثال اگر قرار است با دوستان خود بیرون بروید کنسل شود، شما فکر می کنید چون کسی نمی خواهد کنار شما باشد،کنسل شد.
3- فاجعه بار
شما خود به خود بدترین شرایط را پیش بینی می کنید. به عنوان مثال اگر سفارش غذای شما اشتباه انجام شده باشد، شما فکر می کنید بقیه ی روز هم اتفاقات فاجعه باری رخ خواهند داد.
4.قطبی شدن
شما همه چیز را یا خوب می بینید یا بد. هیچ راه میانه ای وجود ندارد، احساس می کنید یا باید همه چیز کامل باشد یا کاملا شکست خورده باشید.
آیا تا به حال نحوه پرورش فرزند خود فکر کردید؟ اینکه چطور می توانید فرزندتان را به یک کارآفرین موفق تبدیل کنید؟ خب نگران نباشید. ما در مقاله زیر به این موضوع پرداختیم. پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را از دست ندهید.(;
رابطه بین مثبت اندیشی و سرنوشت
1.مراقب افکارت باش، آن ها به کلمات تبدیل می شوند.
2.مراقب گفتار خود باش، آن ها عملی می شوند.
3.مراقب اعمالت باش، آن ها به عادات تبدیل می شوند.
4.مراقب عادات خود باش، آن ها شخصیت تو را می سازند.
5.به شخصیتت نگاه کن، به سرنوشتت تبدیل خواهد شد.
درباره رایانیتا
رایانیتا ارائه دهنده انواع خدمات طراحی وبسایت، اپلیکیشن و دیجیتال مارکتینگ!
سایر نوشته های رایانیتا
دیدگاهتان را بنویسید